Magdalena Escalas i Raquel Barceló. Ajuntament de Sant Llorenç
Actes vandàlics documentats el 8 de juliol de 2024 al Poblat Talaòric de s’Illot (Sant Llorenç) la columna afectada es trobava dintre de l’habitació 19
El santuari 1, totalment excavat, també ha presentat evidències d’actes vandàlics amb el moviment de pedres tant del mur com de les partions interiors. Així mateix, s’ha pogut documentar
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/07/2024 - 04:17:00
Aquesta tenia unes dimensions d’entorn a un metre de diàmetre per dos metres d’alt. L’acte vandàlic ha provocat el desplaçament dels tambors així com la ruptura dels grans blocs que hi formaven part.

Magdalena Escalas i Raquel Barceló. Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Assumpte: Actes vandàlics documentats el 08 de juliol de 2024 al Poblat Talaòric de s’Illot. L’inici de la campanya de “Consolidacions a habitació 18 i habitació 1. Poblat talaiòtic de s’Illot” ha posat en relleu els actes vandàlics que ha sofert el jaciment en els darrers mesos que ha culminat amb l’enderroc i ruptura dels blocs d’una columna d’època talaiòtica.

La columna afectada es trobava dintre de l’habitació 19, a la que es podia entrar gràcies a l’excavació del portal d’accés en novembre de 2023. Aquesta tenia unes dimensions d’entorn a un metre de diàmetre per dos metres d’alt. L’acte vandàlic ha provocat el desplaçament dels tambors així com la ruptura dels grans blocs que hi formaven part.

La campanya de consolidació plantejada durant el 2024 plantejava la consolidació de diferents punts de la mencionada habitació 19, però no plantejava la consolidació de la columna

La campanya de consolidació plantejada durant el 2024 plantejava la consolidació de diferents punts de la mencionada habitació 19, però no plantejava la consolidació de la columna, ja que no presentava risc d’enderroc.

El santuari 1, totalment excavat, també ha presentat evidències d’actes vandàlics amb el moviment de pedres tant del mur com de les partions interiors. Així mateix, s’ha pogut documentar l’excavació a un dels punts dintre del morter col·locat durant les tasques de restauració.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Manuel Rosas Serra
Inadmisible Esperemos que las autoridades pertinentes actúen adecuadamente
Toni
Vivim un esplet de mala convivència ,qui Mos agrada respectar l entorn i la gent i els ressentits que no poden estar convivint amb armonia amb la naturalesa i amb la gent!