III CICLE DE POESIA A S’AGRÍCOLA: COM ENCAIXA LA POESIA
Joana Gomila, Josep Ramon Santiago i Miquel Serra, i la solvent col·laboració de M. Magdalena Gelabert, va tenir lloc el 2º acte previst per al III Cicle de Poesia a S'Agrícola Manacor
Miquel Serra va afirmar que com se sent més còmode és composant i cantant històries quotidianes senzilles, mol curtes i amb la mínima sofisticació musical i literària.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/03/2024 - 13:59:00
L'objectiu de la taula rodona va ser posar damunt la taula quines són les línies bàsiques de la relació natural entre música i poesia i de quina manera es té present actualment la unió poesia-música a Manacor.

III CICLE DE POESIA A S’AGRÍCOLA: COM ENCAIXA LA POESIA EN EL MÓN D’AVUI DES DE L’ÒPTICA DE LA MÚSICA. Divendres, 23 de febrer de 2024 a les 20h, amb la participació dels músics Joana Gomila, Josep Ramon Santiago i Miquel Serra (tres persones vinculades al món de la cançó, la composició i la producció musical del Manacor d'avui), i la solvent col·laboració com a organitzadora i moderadora de M. Magdalena Gelabert, va tenir lloc el segon acte previst per al III Cicle de Poesia a S'Agrícola.

L'objectiu de la taula rodona va ser posar damunt la taula quines són les línies bàsiques de la relació natural entre música i poesia i de quina manera es té present actualment la unió poesia-música a Manacor. Els tres conferenciants —tres persones implicades en la música actual  i amb experiència— analitzaren com es fomenta el binomi poesia-música i com es viu, i quines són les dificultats i els reptes de la música en català.

I Joana Gomila, després de llegir un fragment d’un magnífic text sobre l’obra del cançoner del Pare Ginard, va parlar de la importància del cant del poble i de la possibilitat d’evolucionar musicalment

Miquel Serra va afirmar que com se sent més còmode és composant i cantant històries quotidianes senzilles, mol curtes i amb la mínima sofisticació musical i literària. Josep Ramon Santiago va explicar que valora molt la unió de lletra i música, que té clar que l’una reforça l’altra.

I Joana Gomila, després de llegir un fragment d’un magnífic text sobre l’obra del cançoner del Pare Ginard, va parlar de la importància del cant del poble i de la possibilitat d’evolucionar musicalment a través d’aquests textos i aquestes tonades ancestrals. Per una qüestió de temps, es va haver de limitar l’espai d’intervenció del públic, que va participar en l’acte amb gran interès i afegint matisos molt interessants a les qüestions plantejades.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado