Pregón de Fiestas a cargo del Club Esportiu Manacor, cumplen 100 años
Fiestas de Primavera 2023 en Manacor del 2 de junio y hasta el 17, salen els Cossiers, el Pregón del CD Manacor, Feria, Gastronomía, Cultura, Mercadillos, Ball de Bot, Conciertos
El domingo 4 de junio se celebra la Feria de Primavera de Manacor, todo el día, en los lugares de costumbre. El año pasado vinieron a la Feria más de 50.000 personas, todo un éxito que se quiere repetir de nuevo.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/05/2023 - 09:10:17
3 de junio de 9 de la mañana y hasta las 20:00 horas dos citas para apuntar, Mercado de Segunda Mano y Mercado de Estocs al carrer. Mientras en la plaza Ramón Llull toda la mañana hay juegos populares, talleres

Llegan las Fiestas de Primavera de Manacor 2023 desde el 2 de junio hasta el 17 de junio, 15 días completos de decenas de actos donde se tocan todos los palos sociales, ocio y entretenimiento, tradición, comercio, música, deportes, juventud, niños/as, teatro, gastronomía, cultura, talleres, solidaridad, conciertos. La sociedad civil ha colaborado activamente en estas fiestas de manera determinante.

El viernes 2 de junio a las 17:00 horas salida dels Cossiers de la calle Son Peretó 7, recorrido por varias calles y plazas de Manacor en dirección el Ayuntamiento. A las 20:30 horas en el Claustro Pregón de Fiestas a cargo del Club Esportiu Manacor, cumplen 100 años de historia, se rinde homenaje. Ya recibieron la A de Oro de S'Agrícola.

Desde las 18:00 horas conciertos en la plaza Ramón Llull y a las 18:00 horas en el Parque Municipal y hasta que el cuerpo aguante Cata de Vinos y productos de la tierra a cargo de la Cofradía dels Tastavins. Plato fuerte

El sábado 3 de junio de 9 de la mañana y hasta las 20:00 horas dos citas para apuntar, Mercado de Segunda Mano y Mercado de Estocs al carrer. Mientras en la plaza Ramón Llull toda la mañana hay juegos populares, talleres, deportes. Desde las 18:00 horas conciertos en la plaza Ramón Llull y a las 18:00 horas en el Parque Municipal y hasta que el cuerpo aguante Cata de Vinos y productos de la tierra a cargo de la Cofradía dels Tastavins. Plato fuerte de las Fiestas.

Ese día hay Teatro, Conciertos, a las 21:30 horas Ball de Bot en la plaza Cos. El domingo 4 de junio se celebra la Feria de Primavera de Manacor, todo el día, en los lugares de costumbre. El año pasado vinieron a la Feria más de 50.000 personas, todo un éxito que se quiere repetir de nuevo. Numerosos actos jalonen la jornada, trabajos de adultos, exposiciones, música en directo. Tapas. Debajo ponemos un poco de guión de otros muchos actos relevantes del programa oficial.

LES FIRES I FESTES DE PRIMAVERA OFEREIXEN SEIXANTA-CINC ACTES I ESDEVENIMENTS PER A TOTS ELS PÚBLICS. «Arriben les festes que tant desitgen els manacorins i manacorines perquè, a part de tornar veure ballar els Cossiers i poder assistir a la multitud d’actes que recull el programa, també són aquell moment de l’any en què ens tornam a trobar al carrer quan comença el bon temps», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació del programa, aquest dilluns al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. El programa de les Fires i Festes de Primavera 2023 recull seixanta-cinc actes i esdeveniments per a públics de totes les franges d’edat i interessos. «Agraïm a totes les entitats i delegacions que fan possible un programa tan divers i ric», ha afegit el delegat de Festes, Artur Aguiló.

Donarà el sus a les Fires i Festes el pregó, que enguany anirà a càrrec del CE Manacor, en motiu del seu centenari. «La seva rellevància a nivell social i esportiu és més que evident», ha apuntat el batle. El pregó tendrà lloc el proper divendres 2 de juny al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i comptarà també amb el ball dels Cossiers, que hauran sortit de ca la Dama a les 17 h i clouran l’itinerari a l’acte protocol·lari davant les autoritats i el públic assistent. Les Fires i Festes de Primavera arrencaran així el proper divendres dia 2 i s’estendran fins dia 17 de juny. Al llarg d’aquestes dues setmanes, Manacor s’omplirà d’esdeveniments culturals, esportius, gastronòmics i comercials.

Comerç i fira. El dissabte 3 de juny tendrà un marcat accent comercial, amb la segona edició del Mercat de segona mà a ca vostra ‘Obrim les cases!’, un esdeveniment informal en què les persones interessades poden obrir el seu garatge o ca seva al públic per tal d’exposar i vendre els objectes usats que ja no es fan servir i als que se’ls vol donar una altra vida. Amb aquesta iniciativa es pretén, allargar la vida dels productes i generar menys residus, al mateix temps que es dona visibilitat al compromís del poble amb el reciclatge i la reutilització de productes i, per extensió, es promou l’economia circular i la conseqüent defensa del medi ambient i l’entorn natural. Així mateix, la zona comercial de Manacor comptarà amb una nova edició de la fira d’Estocs al carrer, de 9 h a 20 h.

La Fira de Primavera tendrà lloc enguany el diumenge 4 de juny, de 9 h a 20 h. La principal novetat d’enguany serà la Fira de manualitats, que s’instal·larà a la plaça des Cós i la plaça del Rector Rubí de 9 h a 14 h. La Fira Artesana s’instal·larà com cada any al passeig de Na Camel·la durant tot el dia, mentre que la Fira de l’esport ocuparà l’avinguda de Baix des Cós fins a les 14 h, la Fira d’estocs es podrà trobar a la zona centre i comercial i la fira d’aliments, al carrer de l’Amargura i la plaça del Rector Rubí.

Música i cultura. L’apartat cultural del programa de les Fires i Festes de Primavera 2023 és extens i variat i arrencarà el 3 de juny amb el VII Campionat d’Scrabble Ciutat de Manacor al matí i el concert que cada any organitza Renou Col·lectiu, a les 18 h a la plaça de Ramon Llull. Aquest concert d’obertura de Fires i Festes, comptarà enguany amb Corizonas, The Royal Flash, Peligro, Flor Romanial i Fannie Brown.

Ball de bot, música contemporània, teatre, música antiga, teatre infantil, picat de glosat, exposicions o la trobada gegantera, a més de les visites guiades pel patrimoni de la ciutat completen els actes relacionats amb la cultura.

Pel que fa a la Revetla, tendrà lloc el divendres 9 de juny a la plaça de Ramon Llull i comptarà amb els grups Valnou, La Canción del Verano i Sergi Allès DJ, que faran un recorregut musical per les dècades dels any 70, 80, 90, 2000, 2010 i fins avui. El 10 de juny serà el torn de l’Horabauxa de Primavera, amb els grups EVA & The Kool Katz, Circo i O-ERRA, Dj TiTi i Dj Simonet. L’esdeveniment cultural per excel·lència de les Fires i Festes de Primavera és, com cada any, el Lliurament dels Premis literaris Ciutat de Manacor 2023, que tendrà lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Reconeixement de Mèrits 2023, que enguany es concedeix a Tramudança i a l’Agrupació Sa Torre. «Són les agrupacions amb la trajectòria més sòlida, les que han fet feina pel ball de bot, i les que ara reconeixem pel seu valor social i cultural», ha dit. L’acte tendrà lloc el 15 de juny a les 19 h a l’Auditori de Manacor.

Infants i esport. Les activitats esportives i per als infants tenen també una forta presència en aquestes Fires i Festes de Primavera 2023. El dissabte 3 de juny la plaça de Ramon Llull acollirà entre les 10 h i les 13.30 h el Taller de jocs de taula i trencaclosques amb una mostra oberta d’escacs, pintacares, pintar i dibuixar, jocs d’equilibri, bàdminton, minibàsquet, hoquei, gimnàstica rítmica, petanca i ping-pong. Allà mateix també s’hi celebrarà el Torneig de futbol sala 3x3 al carrer per a nins i nines de 4 a 11 anys.

Tir Olímpic, Torneig d’Escacs, Diada Castellera, Manacor Balla – amb les actuacions dels centres de dansa del municipi -, passacarrers de personatges fantàstics amb música, gloses i animació, l’Olimpíada d’atletisme escolar, els Jocs i tallers de primavera de l’Esplai de Crist Rei, el Torneig de Fires i Festes de Tennis Taula, el Taller de científics sonats o el Trofeu Molí d’en Xema de Judo són només alguns dels esdeveniments infantils i escolars. La II Gala de l’Esport se celebrarà el 7 de juny al Teatre de Manacor amb l’objectiu de fer un reconeixement als esportistes del municipi.

També torna enguany la segona edició de la Quintada, una gran festa que reunirà al Parc municipal els alumnes de 2011. «Una iniciativa per reunir en un espai lúdic els infants dels diferents centres educatius, ja que Manacor ha tornat molt gran i si no és per iniciatives com aquesta no tenen oportunitats per coincidir», ha explicat Miquel Oliver.

Gastronomia i gent major. L’Associació dels Amics de les Aules exposarà els treballs dels alumnes al Centre Sociocultural del Consell de Mallorca, al carrer de Pius XII. Torna també el Sopar de la Gent Gran, organitzat per les associacions de gent major del municipi, al Parc municipal el 7 de juny. Portes obertes a la Llar de Manacor, el dinar de paelles de la Llar de Manacor i l’Acte de graduació de la Universitat Oberta per a Majors, completen el programa.

Pel que fa a la gastronomia, el dissabte 3 de juny tendrà lloc el Tast de Vins de la DO Pla i Llevant organitzat per la Confraria de Tastavins de Manacor, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor i cellers de la DO Pla i Llevant. Serà al Parc municipal a partir de les 18 h. El 7 de juny, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer serà l’escenari per a l’esdeveniment de ‘Cultura i gastronomia. Harmonia de música, poesia, tapes i vi’, a càrrec dels rapsodes Agnès Vanrell i Miquel Mora, amb la veu de Caterina Sureda i Miquel Gual al piano.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado