A continuació va explicar l’origen de la institució com a sindicat agrícola
Pregó a s’Agrícola fet l’investigador i etnògraf Damià Duran i lliurament de l’A d’Or 2023 que aquest any va ser atorgada al Club Esportiu Manacor
El tema del pregó va versar sobre l’Associació Cultural s’Agrícola. En primer lloc, Damià Duran va fer una descripció de l’edifici com a centre cultural: la biblioteca, dipositària de volums i partitures musicals
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/05/2023 - 03:52:00
Finalment, el president de s’Agrícola Llorenç Femenías va fer imposició de l’A d’Or al president del club Pere Mateu i l’acte es va acabar amb els parlaments del mateix Pere Mateu i del batle Miquel Oliver

PREGÓ D’INICI DE LES FESTES DE SANT ISIDRE 2023 A S’AGRÍCOLA. Com cada mes de maig l’Associació Cultural s’Agrícola celebra les festes per honorar el seu patró Sant Isidre. El tret d’inici d’aquestes jornades festives és sempre el pregó que aquest any ha fet l’investigador i etnògraf Damià Duran.

Va presentar el pregoner el també investigador Antoni Sureda. Entre altres coses va dir que les seves obres són una reflexió literària sobre la condició humana i estan dotades d’un gran simbolisme que descriu la forma de viure de la gent més desfavorida. Per acabar va assenyalar que l’aportació de Duran a la cultura manacorina en concret i mallorquina en general el fan mereixedor de ser el pregoner d’aquest any.

L’acte va continuar amb l’actuació musical del duet format per Andreu Galmés al baix i Pablo di Salvo al contrabaix que varen delectar el públic assistent amb un conjunt de peces de jazz.

El tema del pregó va versar sobre l’Associació Cultural s’Agrícola. En primer lloc, Damià Duran va fer una descripció de l’edifici com a centre cultural: la biblioteca, dipositària de volums i partitures musicals, les seves parets que alberguen retrats de personatges que han estat guardonats amb l’A d’Or i dels homes que han presidit la institució al llarg dels anys, la sala dedicada al pintor Joan Riera Ferrari i el saló d’actes on se celebren tant exposicions, com concerts, conferències i presentacions de llibres.

A continuació va explicar l’origen de la institució com a sindicat agrícola i la seva evolució al llarg del temps. I com és evident va fer una referència al seu patró Sant Isidre, un llaurador mossàrab del segle XI que a més de ser patró de Madrid és venerat en altres indrets.

Per últim va parlar de s’Agrícola, ubicat en l’emblemàtica plaça de Sa Bassa, com a lloc de trobada i encontre de molts de manacorins. Va tancar l’acte el president Llorenç Femenias primer donant les gràcies a Damià Duran pel magnífic pregó i després per convidar a tots a participar de les festes.


LLIURAMENT DE L’A D’OR AL CLUB ESPORTIU MANACOR. Diumenge passat l’església de Crist Rei va acollir el lliurament de l’A d’Or 2023 que aquest any va ser atorgada al Club Esportiu Manacor amb motiu del centenari de la seva fundació. L’A d’Or és una distinció que atorga anualment l’Associació Cultural s’Agrícola per premiar persones o entitats arrelades a Manacor que s’hagin donat a conèixer mitjançant les seves activitats més enllà del propi municipi.

El presentador de l’acte va ser el directiu i investigador Antoni Sureda, el qual va donar la paraula en primer lloc a l’historiador Joan Caldentey «Moreta», amb la finalitat que fes una síntesi dels fets més importants que ha viscut el club durant aquests cent anys.

En Moreta va parlar des del fundadors fins a les èpoques bones i no tan bones que ha travessat el club, destacant les dues temporades que a mitjans anys vuitanta del segle passat va militar a una Segona B amb equips molt forts, del molt de temps que va jugar a Tercera juntament amb equips valencians i catalans i dels anys de rivalitat amb el Murer a la Preferent mallorquina.

També va citar la gran quantitat de jugadors de la pedrera del club que varen arribar a jugar a primera divisió i en aquest punt va destacar per damunt de tots Miquel Àngel Nadal i Albert Riera que varen assolir la internacionalitat.

L’acte va continuar amb l’actuació musical del duet format per Andreu Galmés al baix i Pablo di Salvo al contrabaix que varen delectar el públic assistent amb un conjunt de peces de jazz.

Finalment, el president de s’Agrícola Llorenç Femenías va fer imposició de l’A d’Or al president del club Pere Mateu i l’acte es va acabar amb els parlaments del mateix Pere Mateu i del batle Miquel Oliver, per tancar Llorenç Femenias amb nom de l’Associació Cultural s’Agrícola. Fotografías Joan Servera Cabrer de Imatges.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado