El PI
Melià: “El Pi eliminarà l’impost de successions entre familiars i impulsarà els pactes successoris”
La formació també proposa eliminar l’impost de transmissions patrimonials per a la compra del primer habitatge.
elpi.com 25/05/2023 - 14:16:39

Melià: “El Pi eliminarà l’impost de successions entre familiars i impulsarà els pactes successoris”

La formació també proposa eliminar l’impost de transmissions patrimonials per a la compra del primer habitatge per a les persones que faci com a mínim deu anys que resideixin a les Illes Balears, així com, l’exempció de l’IBI als propietaris durant els primers cinc anys des de l’adquisició

EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS eliminarà l’impost de successions entre familiars per a tots els graus de parentesc. Així ho ha anunciat, Josep Melià, el candidat de la formació a la presidència del Govern davant el Col·legi de Notaris de les Illes Balears. “La primera mesura que prendrem quan governem serà eliminar aquest impost. Moltes herències no es reben per l’alt valor tributari que han de pagar. Volem donar continuïtat i que es conversin els patrimonis familiars”, ha assegurat.

Segons Melià, “no pot ser que immobles o béns que han tributat tota la vida, que han estat comprats i conservats de generació en generació hagin de tornar a pagar per passar a mans dels teus familiars. No té sentit. En moltes ocasions el valor cadastral és tan alt que els hereditaris no tenen líquid per acceptar l’herència i s’han d’hipotecar o vendre part del seu patrimoni. Això el que provoca és que els mallorquins es descapitalitzin i s’empobreixin”.

En aquest mateix sentit, el candidat ha declarat que no tots els partits poden dir que eliminaran aquest impost per a tots els graus de parentesc. “El PP proposa només una rebaixa del 50% entre tios i nebots, nosaltres proposam l’eliminació total, mentre que l’esquerra no en vol sentir ni xerrar”.

Així mateix, Melià ha explicat que eliminant aquest impost es facilita també l’accés a l’habitatge. “Si es redueixen els costos fiscals, molts de joves i famílies podran rebre l’immoble, i, per tant, hi podran establir la seva primera residència. L’habitatge és el gran problema social a les Illes Balears, i per tant, s’han de prendre mesures valentes per facilitar-ne l’accés, i aquesta n’és una d’elles”.

Seguint en matèria fiscal, Melià ha indicat que la formació també proposa eliminar l’impost de transmissions patrimonials per a la compra del primer habitatge per a les persones que faci com a mínim deu anys que resideixin a les Illes Balears, així com, l’exempció de l’IBI als propietaris durant els primers 5 anys des de l’adquisició. “En vuit anys de Govern Armengol els preus del lloguer o per comprar una casa o un pis no han aturat de pujar. Les nostres ajudes per accedir a l’habitatge són de tipus fiscal, un estalvi fiscal molt important, ja que les ajudes directes poden provocar, i han provocat, un increment de preus, en comptes de transitar cap a vivendes més assequibles”.

Quan als pactes successoris El Pi els vol potenciar. “Modificarem la normativa perquè els pactes successoris tenguin beneficis fiscals que avui no tenen. Reclamam que es recuperi la bonificació del 95% en la quota de l’impost de donacions i successions en els pactes successoris. Volem que s’equiparin a les herències”, ha finalitzat el candidat.

 

Reciente
Visto
Comentado