Santanyí
El ple de Santanyí aprova una modificació de crèdit d’11,2 milions d’euros per a inversions i millores a tots els nuclis del municipi
En una sessió extraordinària del ple municipal, celebrada a la sala d’actes de l’Ajuntament de Santanyí, aquesta setmana s’ha aprovat una important modificació de crèdit als comptes municipals.
ajsantanyi.net 20/03/2023 - 14:50:29

El ple de Santanyí aprova una modificació de crèdit d’11,2 milions d’euros per a inversions i millores a tots els nuclis del municipi

En una sessió extraordinària del ple municipal, celebrada a la sala d’actes de l’Ajuntament de Santanyí, aquesta setmana s’ha aprovat una important modificació de crèdit als comptes municipals. Això suposarà la injecció d’11,8 milions d’euros al pressupost, per executar diferents projectes encaminats a dinamitzar l’economia del terme i a millorar l’entorn i els equipaments de tots els nuclis.

Així, s’han previst inversions i millores a infraestructures municipals, com carrers, places, camins rurals, parcs públics i jardins, clavegueram, etc.

Tal com ha explicat el primer tinent de batlessa de Santanyí, Joan Gaspar Aguiló, “com ja vàrem fer l’any passat, hem decidit posar els doblers de l’Ajuntament, que són del poble, al servei del poble. Tenim la possibilitat d’invertir per millorar el dia a dia de la ciutadania, per tant, executarem els projectes que repercuteixin en tots i cada un dels nuclis de població del municipi.

Per diferents motius, l'any 2022 alguns projectes no van poder tirar endavant i enguany els tornam a dotar econòmicament perquè siguin una realitat. En alguns casos les tramitacions s’han allargat, o la licitació d’algun projecte va quedar deserta, com l’aparcament de Portopetro, però això no vol dir que els hàgim oblidat. Al contrari, els tornam a incloure en aquesta modificació amb projectes nous perquè es puguin executar en els pròxims mesos.

Els doblers dels santanyiners no han de quedar al banc, han de servir per millorar la vida dels ciutadans.”. Aquesta injecció de doblers ha estat possible gràcies al romanent de tresoreria de què disposa l’Ajuntament de Santanyí després d’uns anys d’acumular exercicis comptables amb superàvit. Dels 11,8 milions d’euros que han quedat desbloquejats aquesta setmana, la major part aniran destinades a inversions reals en projectes a tots els nuclis de població del terme. Com ha explicat el primer tinent de batlessa, hi ha projectes que ja estaven inclosos en la modificació de crèdit de l’any passat, però que no es van poder dur a terme per diferents motius.

Així, hi ha obres com la del nou aparcament i plaça a Portopetro, per la qual s’han reservat 866.000 euros, o la de la reforma integral de Ca ses monges de s’Alqueria Blanca, que serà presentada la setmana que ve amb motiu de les Festes de Sant Josep, i que suposarà una inversió d'1,5 milions d’euros. De la mateixa manera s’han reservat 690.000 euros per a la renovació de canalitzacions d’aigües pluvials, i serà per a carrers de Santanyí com s’Aljub o Llombards, obres molt importants per als veïnats. Altres partides que contempla la modificació de crèdit són la d’un milió d’euros per a la millora de l’enllumenat públic, 1,5 milions per a infraestructures esportives, o 1,4 milions per a millores en vies urbanes.

La modificació també permetrà invertir en l’adquisició de nous vehicles policials i també una nova grua municipal. De la mateixa manera també hi haurà doblers destinats a material policial, mobiliari d’oficina, equips informàtics o reparacions a béns patrimonials.

 

Reciente
Visto
Comentado