Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca obrirà al públic Bellpuig mentre continuen les excavacions
El departament de Cultura i Patrimoni critica la deixadesa que pateix aquest monestir des de fa anys i denuncia que l’anterior equip de govern no ha complit les seves promeses.
conselldemallorca.net 27/07/2023 - 17:51:01

El Consell de Mallorca obrirà al públic Bellpuig mentre continuen les excavacions

El departament de Cultura i Patrimoni critica la deixadesa que pateix aquest monestir des de fa anys i denuncia que l’anterior equip de govern no ha complit les seves promeses

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, juntament amb el director insular de Patrimoni, Ramón Martín, ha visitat avui les obres de restauració de Bellpuig. La institució insular es compromet a dur a terme totes les tasques que es requereixen per poder obrir les portes de Bellpuig mentre continuen les excavacions al jaciment arqueològic. A més, Roca ha anunciat que es col·locarà la campana que va donar el poble de Bellpuig, de Catalunya.

A la visita, el nou equip de govern ha pogut ratificar que no s’han complit les promeses que es varen anunciar per part de l’anterior executiu, qui va assegurar que col·locaria unes teulades noves: avui dia, encara no hi són. Antònia Roca denuncia la deixadesa que ha patit aquesta joia patrimonial durant els darrers anys i es compromet a fer feina per obrir el recinte al públic l’abans possible.

Continua la ronda de reunions

​​​Aquesta és la d’avui, però el nou equip de govern del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca fa dies que du a terme reunions amb diferents agents socials i entitats que estan vinculats al món de la cultura, el patrimoni i l’artesania.

La ronda de visites va començar la primera setmana de mandat, quan la vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, va visitar totes les instal·lacions que tenen a veure amb el departament i es va reunir amb els treballadors de la institució. A més, durant els dies vinents, la consellera i els directors insulars van visitar el Museu de Mallorca, el Museu Marítim, els Closos de Can Gaià, el Castell de Sant Carles i el Teatre Principal, entre altres.

La intenció de Roca és conèixer totes les institucions adscrites al Departament de Cultura i Patrimoni “per poder fer feina colze a colze amb tots els agents implicats”. De fet, de cara als pròxims dies, la consellera i el seu equip es reuniran amb la Fundació Mallorca Literària, l’Illescena i el Teatre del Mar, entre altres.


Reciente
Visto
Comentado