El PI
El Pi denuncia que el nou Pla d’Equipaments Comercials perjudica greument el comerç de proximitat
La formació ha anunciat avui que presentarà al·legacions per evitar que el PECMA afavoreixi la instal·lació de grans superfícies .
el-pi.com 24/02/2018 - 14:11:17

El Pi denuncia que el nou Pla d’Equipaments Comercials perjudica greument el comerç de proximitat

La formació ha anunciat avui que presentarà al·legacions per evitar que el PECMA afavoreixi la instal·lació de grans superfícies

El Pi ha denunciat que el nou Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA) perjudica greument el comerç de proximitat i que presentarà al·legacions per evitar que afavoreixi la instal·lació de grans superfícies. L’objectiu de la formació és preservar el sector perquè continuï sent el veritable dinamitzador i vertebrador econòmic i social de la vida dels pobles i ciutats.

El conseller del Pi al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha comentat que “la setmana vinent presentarem al·legacions al PECMA perquè volem canviar les zones establertes i rebaixar considerablement les cabudes màximes dels establiments comercials; així com altres qüestions més tècniques” En aquest sentit, ha defensat la importància de la consciència del fet insular i del consum de territori enfront a les mesures liberalitzadores europees que aposten per la globalització i els grans centres comercials.

En una taula rodona organitzada avui pel Pi, i que ha comptat amb la participació del president d’AFEDECO, Rafael Ballester i el vicepresident de PIMECO, Jaume Rivera, el conseller d’El Pi també ha afirmat que “el PECMA és un instrument necessari que ha d’ordenar una activitat cabdal per Mallorca però no a qualsevol preu”. Segons Amengual, “Mallorca no necessita ni un metre quadrat més de grans superfícies, sinó revitalitzar els centres urbans, potenciar els mercats municipals i reordenar els establiments en zones turístiques.”

El Pi ha reunit també avui el Consell General de la formació per repassar els temes d’actualitat política.

 

Reciente
Visto
Comentado