Els carrers més comercials de Porto Cristo també lluiran decoració
La iniciativa de dinamització comercial i turística a “Porto Cristo, la mar de guapo” torna aquest 1 de juliol dedicat al passat romà, amb la divulgació del patrimoni arqueològic
A la mateixa plaça també s'hi podrà visitar una exposició dels treballs d'investigació realitzats pels alumnes de 1r i 3r d'ESO de l'IES Porto Cristo el curs 205-16 sobre el derelicte de les llumetes.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/06/2022 - 11:28:00
A les 21h: "I Tast de Cuina Romana" al Passeig de la Sirena. -A les 22.30h: Representació teatral "El vaixell de les llumetes" de Joan Toni Sunyer Soler, a la platja de Porto Cristo (zona de les escales).

PORTO CRISTO, LA MAR DE GUAPO ENCETARÀ EL MES DE JULIOL INSPIRAT EN EL PASSAT ROMÀ DEL PORT. La iniciativa de dinamització comercial i turística Porto Cristo, la mar de guapo torna aquest 1 de juliol dedicat al passat romà de Porto Cristo. Així, l'Ajuntament de Manacor vol donar a conèixer el patrimoni arqueològic submergit a la badia del port.

"Hem pensat que fusionant la dinamització comercial i turística amb la divulgació del patrimoni arqueològic, enguany el Porto Cristo la mar de guapo havia d'estar inspirat en el vaixell de les llumetes", ha assegurat la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols. "Fa llàstima saber que tens un patrimoni i que la gent el desconeix , per això el volem posar en valor i creim que és un dels nostres potencials turístics i d'atracció comercial", ha afegit.

-A les 20h: Conferència a càrrec de l'historiador i arqueòleg Sebastià Munar LLabrés "El patrimoni arqueològic subaquàtic de Porto Cristo", al Passeig de la Sirena.

El derelicte que descansa molt aprop de la platja de Porto Cristo es coneix com el ''vaixell de les llumetes''; data del segle I i no es va descobrir fins els anys 50 del segle XX. Era un dels vaixells que feien la ruta des de la península Ibèrica a altres indrets de la Mediterrània i transportava aliments, àmfores i llumetes d'oli.

Inspirat en aquest derelicte, la delegació de Comerç de l'Ajuntament de Manacor ha instal·lat una reproducció d'un vaixell romà del Consell de Mallorca a la plaça de l'Aljub i els propers dies serà decorat amb àmfores i llumetes fetes amb impressores 3D. A la mateixa plaça també s'hi podrà visitar una exposició dels treballs d'investigació realitzats pels alumnes de 1r i 3r d'ESO de l'IES Porto Cristo el curs 205-16 sobre el derelicte de les llumetes.

Dia 1 de juliol hi haurà una sèrie d'actes al voltant d'aquesta voluntat de donar a conèixer el patrimoni arqueològic de Porto Cristo:

-A les 20h: Conferència a càrrec de l'historiador i arqueòleg Sebastià Munar LLabrés "El patrimoni arqueològic subaquàtic de Porto Cristo", al Passeig de la Sirena. -A les 21h: "I Tast de Cuina Romana" al Passeig de la Sirena. -A les 22.30h: Representació teatral "El vaixell de les llumetes" de Joan Toni Sunyer Soler, a la platja de Porto Cristo (zona de les escales).

Els carrers més comercials de Porto Cristo també lluiran decoració d'elements d'Urban Knitting, amb la intenció de dinamitzar la zona i convidar al passeig. Han col·laborat amb aquesta iniciativa l'entitat sense ànim de lucre 'Enganxa't al fil', amb membres de Manacor i Porto Cristo. Les properes setmanes també s'instal·larà una obra inèdita d'un peix de grans dimensions, realitzat per la mateixa agrupació i amb la mateixa tècnica.

Les entrades a Porto Cristo també es decoraran amb lones informatives i amb grumers il·luminats, que també s'instal·laran al passeig de la Sirena. Un grup de mares de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de les escoles de Porto Cristo també han col·laborat en la realització d'atrapasomnis amb cintes de colors blancs i blau per posar a l'Avinguda Pins, i d'altres carrers comercials. AROSCOM també ha col·laborat en la realització de decoració pels carrers comercials i de primera línea de platja de Porto Cristo.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Joan
Esta “ reproduccio d’un vaixell romá “ se parece enormemente a un llaut, tiene gracia que en pleno siglo XXI sigamos navegando con barcos romanos.
Marta
Supos k aquesta campanya es una conya cap a nes portenyos!!! Tot a l aire i ara aixo! Senyors d aipc supos que ja saben amb qui no han de pactar a ses proximes eleccions.? Perque nomes faltaria que es juntassin amb aquests