El gerent de l’Associació Estel de Llevant, Guillem Febrer y La Caixa
Presentació del projecte Graffiti dimecres 26 a les 11:30 al Museu Ferrocarril Fundació FERROCAIB, C/Estació, 33. Son Carrió, preservació del patrimoni ferroviari per a persones amb discapacitat
Explicaran a les autoritats municipals i a la resta de convidats aquesta iniciativa que fa possible la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i la recuperació del patrimoni ferroviari històric, a més de fomentar
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/01/2022 - 08:58:00
Graffiti, un projecte que permet la preservació del patrimoni ferroviari de les Illes Balears i la inserció laboral de persones amb discapacitat, a més de generar un espai educatiu per a la població en edat escolar.

Presentació del projecte Graffiti. DIMECRES 26 de GENER de 2022.....11:30 hores. Museu Ferrocarril Fundació FERROCAIB. Carrer Estació, 33. Son Carrió. L’Associació Estel de Llevant, la Fundació FERROCAIB i el CEIP Sant Miquel de Son Carrió, amb la col·laboració del Museu d’Història de Manacor i el suport de CaixaBank i Fundació la Caixa, presenten Graffiti, un projecte que permet la preservació del patrimoni ferroviari de les Illes Balears i la inserció laboral de persones amb discapacitat, a més de generar un espai educatiu per a la població en edat escolar.

El gerent de l’Associació Estel de Llevant, Guillem Febrer, i el responsable d’Acció Social de CaixaBank a Balears, Diego Riera, explicaran a les autoritats municipals i a la resta de convidats aquesta iniciativa que fa possible la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i la recuperació del patrimoni ferroviari històric, a més de fomentar l’estudi de l’art urbà contemporani i reflexionar sobre l’ètica i l’estètica del grafiti i els seus valors educatius, al mateix temps que promociona la salut mental.

persones amb discapacitat i generar un recurs educatiu per a la comunitat educativa de Son Carrió, i que és una realitat gràcies a l’aportació de 12.600 euros de Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank.

"Graffiti", un recurs didàctic i de reflexió social que permet la recuperació de patrimoni ferroviari i la inserció laboral. L’Associació Estel de Llevant, juntament amb la Fundació FERROCAIB i el CEIP Sant Miquel de Son Carrió, amb la col·laboració del Museu d’Història de Manacor i el suport econòmic de la Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank, ha presentat el projecte "Graffiti", una iniciativa que cerca impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat per salut mental i crear un recurs didàctic i de reflexió social per a infants a partir de la recuperació de patrimoni històric i la interpretació històrica, artística i cívica dels grafitis, a més de la sensibilització en matèria de salut mental.

El projecte "Graffiti" neix amb la necessitat de reparar les pintades fetes el 2018 a diversos vehicles de la col·lecció del Museu del Ferrocarril i la vocació d’aprofitar aquest repte per a potenciar la inserció laboral de persones amb discapacitat, incorporant a quatre persones a les activitats que es desenvolupen per a fomentar i entrenar les seves capacitats laborals i facilitar així el seu pas al mercat de treball.

El CEIP Sant Miquel de Son Carrió, des de fa mesos i arran de les necessitats d’espai provocades per la pandèmia, treballa de la mà de la Fundació FERROCAIB aprofitant les instal·lacions del Museu del Ferrocarril. Ara, la seva col·laboració amb aquesta iniciativa concreta serveix per a plantejar als seus alumnes, durant aquest curs escolar i amb el seguiment pedagògic i l’acompanyament adient, una reflexió sobre qüestions com l’ètica i estètica del grafiti, l’art i el civisme o vandalisme.

Així, seguint amb les metodologies innovadores que duen a terme al CEIP Sant Miquel, els infants participaran puntualment en les activitats concretes que resultin adients del procés de recuperació per tal de crear aquest espai educatiu que obri la porta a la reflexió social, educativa, artística, cívica i a l’estudi de la història.

A més, amb aquesta iniciativa també s’aconsegueix sensibilitzar sobre la importància de la salut mental i la seva promoció, així com treballar per l’acceptació social de la diversitat. En resum, un projecte innovador, polièdric i participatiu que aconsegueix recuperar patrimoni històric, crear llocs de treball per a persones amb discapacitat i generar un recurs educatiu per a la comunitat educativa de Son Carrió, i que és una realitat gràcies a l’aportació de 12.600 euros de Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank.

A la presentació han assistit Pep Gall, batle de Sant Llorenç des Cardassar, Guillem Febrer, gerent de l’Associació Estel de Llevant, Àngels Landgraf, directora de l’Àrea de Llevant de Mallorca de CaixaBank, i Cati Gomila, directora de CaixaBank Sant Llorenç que apadrina aquest projecte.

L'Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. Actualment, participen en els seus programes més de 250 persones. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado