L’Ajuntament d’Inca ha retirat ja l’escultura de Josep Maria Sirvent
L’Ajuntament d’Inca restaura l’escultura de Sirvent, la peça es va instal·lar l'any 2000 en la Gran Via Colom, per commemorar el centenari d'Inca com a ciutat
L’artista Sirvent i el seu equip seran els responsables de realitzar la restauració de l’escultura. Una vegada ja desmuntada, s’ha de sorrejar la peça. Després es repararan les obertures existents i es tractarà amb un producte
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/09/2021 - 06:20:00
L’obra estava instal·lada al principi de la Gran Via Colom, just en l’encreuament amb el carrer General Luque. «La finalitat d’aquesta actuació és esmenar uns desperfectes que tenia l’escultura a causa del pas del temps i millorar

L’Ajuntament d’Inca restaura l’escultura de Sirvent. La peça es va instal·lar l'any 2000 en la Gran Via Colom, per commemorar el centenari d'Inca com a ciutat. L’Ajuntament d’Inca ha retirat ja l’escultura de Josep Maria Sirvent perquè es pugui dur a terme la seva restauració.

L’obra estava instal·lada al principi de la Gran Via Colom, just en l’encreuament amb el carrer General Luque. «La finalitat d’aquesta actuació és esmenar uns desperfectes que tenia l’escultura a causa del pas del temps i millorar el seu ancoratge per evitar que es torni a fer malbé i que es mantengui en un bon estat de conservació», destaca el regidor de Patrimoni, Andreu Caballero.

2000 i va ser creada per commemorar el centenari com a ciutat de la capital del Raiguer. L’obra, realitzada amb ferro i granit, representa l’evolució industrial de la ciutat i els seus habitants.

L’artista Sirvent i el seu equip seran els responsables de realitzar la restauració de l’escultura. Una vegada ja desmuntada, s’ha de sorrejar la peça. Després es repararan les obertures existents i es tractarà amb un producte per evitar l’oxidació. Abans de col·locar l’escultura s’ha de modificar la base amb un suport metàl·lic per evitar la humitat en un futur i perllongar el seu manteniment.

Aquesta gran escultura data de l’any 2000 i va ser creada per commemorar el centenari com a ciutat de la capital del Raiguer. L’obra, realitzada amb ferro i granit, representa l’evolució industrial de la ciutat i els seus habitants.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado