La regidora de medi ambient, Catalina Soler ha manifestat
La policia local de Felanitx amb col·laboració de la patrulla verda imposa sancions que pugen a 3.500€ sancions per abocar residus devora contenidors o tinença d'animals sense tenir la documentació
L'Ajuntament de Felanitx ha iniciat diversos expedients sancionadors a diferents persones per infringir l'ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d'espais públics o per incomplir amb l'ordenança
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/06/2021 - 03:13:00
Concretament s'han tramitat 4 denúncies que són considerades faltes lleus o de grau mitja, hi ha cinc sancions més que estan revisant-se. Referent a residus s'han identificat a dues persones que han abocat

La policia local de Felanitx amb col·laboració de la patrulla verda imposa sancions que pugen a quasi 3.500€. Són sancions per abocar residus devora contenidors o tinença d'animals sense tenir la documentació reglada. L'Ajuntament de Felanitx ha iniciat diversos expedients sancionadors a diferents persones per infringir l'ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d'espais públics o per incomplir amb l'ordenança municipal per la inserció dels animals de companyia a la societat urbana.

Concretament s'han tramitat 4 denúncies que són considerades faltes lleus o de grau mitja, hi ha cinc sancions més que estan revisant-se. Referent a residus s'han identificat a dues persones que han abocat material al camí de Sa Tortuga i el camí de Son Mesquida. En ambdós casos els guardes rurals trobaren documentació per identificar a la presumpta persona infractora. Els responsables dels fets que havien deixat fems, restes de poda o voluminosos devora contenidors han manifestat "desconèixer l'ordenança" i s'han mostrat col·laboratius, retirant els residus dels punts on es varen trobar.

Pel que fa a la infracció per animals de companyia s'han posat dues sancions més, una d'elles per tenir dins gàbies un total de 9 cans i 34 moixos adults dins una finca situada al voltant del polígon de Son Colom.

Pel que fa a la infracció per animals de companyia s'han posat dues sancions més, una d'elles per tenir dins gàbies un total de 9 cans i 34 moixos adults dins una finca situada al voltant del polígon de Son Colom. La persona propietària dels animals va presentar la documentació de la majoria d'ells, reconeixent que els va deixar de vacunar anualment. Aquesta persona, a més, no estava inscrita al registre de nuclis zoològics de les Illes Balears. L'altra infracció s'ha produït per no adoptar les mesures necessàries perquè l'animal circuli amb les condicions adequades.

La regidora de medi ambient, Catalina Soler ha manifestat «és una llàstima que a portes del segle XXI la gent només entengui i aprengui amb sancions. El medi ambient és responsabilitat de tots i poder tenir i gaudir del teu municipi més net també és responsabilitat de tots. No queda més remei que de cada vegada posar més sancions i incrementar la vigilància per la irresponsabilitat de part de la ciutadania»

El servei de vigilància mediambiental es va posar en marxa el mes de febrer amb dos agents amb l'objectiu de mantenir el municipi sense abocaments il·legals i controlar el turisme de residus. Recordem que una infracció lleu per infringir l'ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i neteja d'espais públics pot arribar als 750€.

El fet d'abocar o abandonar residus a la via pública o a indrets distints dels especificats per l'Ajuntament està prohibit segons l'establert a l'ordenança. Si sou propietaris d'un animal i no compliu amb la vacunació de caràcter anual s’incompleix amb l'ordenança i comporta una sanció que pot arribar als 1502'53€ per cada animal.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado