D’adolescent va ser monitor dels cursos d’estiu de vela lleugera
El biotecnòleg Guillem Mas Fiol serà el pregoner de les Festes de Sant Agustí de Felanitx 2020. Actualment treballa a l’institut Pasteur de París en un projecte d’investigació
També va fer feina en el control de qualitat als Ramaders Agrupats de Felanitx. Tot i la seva joventut la Conselleria d’Educació de les Illes Balears li va atorgar l’any 2018 el premi a l'Excel·lència acadèmica per a alumnes universitaris.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/07/2020 - 10:43:00
El jove, nascut l’any 1995 a Portocolom encetarà les festes de Sant Agustí amb el tradicional pregó que tindrà lloc dia 21 d’agost a la balconada de la Casa de Cultura, a la plaça de Santa Margalida.

El biotecnòleg Guillem Mas Fiol serà el pregoner de les Festes de Sant Agustí de Felanitx 2020. Actualment treballa a l’institut Pasteur de París en un projecte d’investigació, amb col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per estudiar mostres del bacteri de la pesta bubònica provinent de diferents parts del món.

El jove, nascut l’any 1995 a Portocolom encetarà les festes de Sant Agustí amb el tradicional pregó que tindrà lloc dia 21 d’agost a la balconada de la Casa de Cultura, a la plaça de Santa Margalida.

Viatjà a la Universitat de Barcelona on feu el Grau en Biotecnologia, cursà un Màster Europeu de Genètica a la Universitat de París, un Doctorat en Microbiologia i Infecció a l’Institut Pasteur.

Guillem Mas, té 25 anys, és fill dels felanitxers Lurdes Fiol i Guillem Mas, té dues germanes. Ha format part de la Banda de Música de Felanitx, va crear l'Assemblea de Joves de Felanitx i ha col·laborat diferents estius en la investigació de les excavacions dels Closos de Ca’n Gaià a Portocolom.

Quan va rebre la cridada per part de l’Ajuntament «me vaig mostrar agraït, és tot un honor que hagin pensat amb una persona tan jove per fer un acte tan important. Seran unes festes molt particular per la situació que vivim, unes dates molt especials sobretot per un felanitxer que viu fora de la seva terra.».

Mas va cursar els seus estudis bàsics al col·legi Sant Alfons i l’IES Felanitx on conseguí una menció honorífica en el batxillerat en ciències i tecnologies. Viatjà a la Universitat de Barcelona on feu el Grau en Biotecnologia, cursà un Màster Europeu de Genètica a la Universitat de París, un Doctorat en Microbiologia i Infecció a l’Institut Pasteur on actualment s’hi troba fent feina en la investigació de malalties infeccioses a més de desenvolupar la seva tesi doctoral.

D’adolescent va ser monitor dels cursos d’estiu de vela lleugera, va rebre una beca i durant mig any va investigar sobre proteïnes microbianes. També va fer feina en el control de qualitat als Ramaders Agrupats de Felanitx. Tot i la seva joventut la Conselleria d’Educació de les Illes Balears li va atorgar l’any 2018 el premi a l'Excel·lència acadèmica per a alumnes universitaris.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado