A l'entrega també hi ha estat present el regidor de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.
Aquest dijous matí ha arribat a Manacor la Flama del Canigó que quedarà instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament, més de tres mil pobles i ciutats d’arreu dels països catalans
Lliteres ha volgut agrair la predisposició de l'Ajuntament de Manacor, que ha qualificat de "molt compromès amb el país, la llengua i la cultura". Per la seva banda, el batle Oliver ha donat la benvinguda...
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/06/2020 - 08:13:00
La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. Aquesta tradició s'inicia amb la renovació del foc.

LA FLAMA DEL CANIGÓ ARRIBA A MANACOR. La Flama arribarà enguany a més de tres mil pobles i ciutats d’arreu dels països catalans. Aquest dijous matí ha arribat a Manacor la Flama del Canigó, que quedarà instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament. La Flama, que arribà a Mallorca aquest dimarts 23 de juny va ser rebuda al pati de l'Ajuntament d'Alaró, on es va dur a terme un parlament i una actuació de la de xeremiers.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. Aquesta tradició s'inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, duta per voluntaris, es reparteixi per tot el país; en concret, la Flama arribarà enguany a més de tres mil pobles i ciutats.

A més, i donada la situació actual provocada per la pandèmia del coronavirus s'ha considerat adient no fer convocatòria pública sinó per la premsa. La Flama es podrà visitar durant els dies vinents a l'entrada de l'Ajuntament.

Finalment, el lema seleccionat per aquesta edició ha estat "Enguany encenc la flama per tu", en homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. En el cas de Manacor, la Flama del Canigó ha estat entregada a les 10 h per part del representant de l'Obra Cultural a Manacor, Serafí Lliteres, al batle, Miquel Oliver.

Lliteres ha volgut agrair la predisposició de l'Ajuntament de Manacor, que ha qualificat de "molt compromès amb el país, la llengua i la cultura". Per la seva banda, el batle Oliver ha donat la benvinguda a la delegació de l'Obra Cultural Balear i ha deixat clar que l'arribada de la Flama és "un reconeixement al país i a la llengua des de la ciutat de Mossèn Alcover". "Que no s'apagui la Flama", ha conclòs. 

A l'entrega també hi ha estat present el regidor de Política Lingüística, Sebastià Llodrà. A més, i donada la situació actual provocada per la pandèmia del coronavirus s'ha considerat adient no fer convocatòria pública sinó per la premsa. La Flama es podrà visitar durant els dies vinents a l'entrada de l'Ajuntament.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


6
1
Pedrito
Catalonia capullo, Visca sa Terra Mallorquina, i si no t'agrada, arruix.
Pau
Que se vayan a cataluña, aqui tenemos nuestra cultura y tradiciones mallorquinas.
Pep
Vaya con los catalanes, invadiendo territorio mallorquin.
Catalonia
visca la terra
Pedrito
Pues ojalá explote y le pegue fuego al ayuntamiento. Para lo que sirve...
Juanjo.
Ya esta bien de que este alcalde se crea que el pueblo de Manacor es suyo. Solamente hace las payasadas que le aplauden sus bufones. Y PP, Pi y AIPC no tienen nada que decir?? Incluso el PESOE tendria que decir algo.