EL CARRER DELS GERRERS I LA PLAÇA DE S’ANTIGOR CANVIARAN DE CARA.
L'Ajuntament de Manacor rehabilitarà el carrer dels Gerrers i la plaça de s’Antigor, que conformen un dels barris més antics del poble, avui degradades
Segons la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, “apostam per la rehabilitació del nucli antic de Manacor, amb el clar objectiu de dignificar la plaça de s’Antigor i fer-ho des de la màxima participació ciutadana possible”.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/06/2020 - 08:02:00
En concret, aquesta remodelació consistirà en la definició d’un vial amb rasant única, amb prioritat pels vianants, que suposarà l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la consegüent millora de l’accessibilitat.

EL CARRER DELS GERRERS I LA PLAÇA DE S’ANTIGOR CANVIARAN DE CARA. Una vintena de veïnats es troben amb l’Ajuntament per parlar del futur urbanístic d’una dels barris més antics de Manacor. L'Ajuntament de Manacor rehabilitarà el carrer dels Gerrers i la plaça de s’Antigor, que conformen un dels barris més antics del poble, avui degradades.

En concret, aquesta remodelació consistirà en la definició d’un vial amb rasant única, amb prioritat pels vianants, que suposarà l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la consegüent millora de l’accessibilitat. També es preveu la instal·lació de noves xarxes de clavegueram, de drenatge, d’aigua potable, de telecomunicacions , d’enllumenat públic i de distribució de gas.

320.000 euros, dels quals 84.000 els abonarà com a subvenció el Ministeri de Foment i 236.000 l'Ajuntament. El concurs de redacció del projecte el va guanyar l’arquitecte manacorí Joan Pascual.

Pel que fa a la plaça de s’Antigor, es durà a terme una rehabilitació i reforma que, de la mateixa manera que al carrer dels Gerrers, eliminarà els aparcaments i retornarà el protagonisme als vianants. Així mateix, s’eliminarà un dels dos sentits de circulació.

Finalment, l’Ajuntament preveu recuperar el pou de la plaça, avui tapat. El projecte està pressupostat per enguany per 320.000 euros, dels quals 84.000 els abonarà com a subvenció el Ministeri de Foment i 236.000 l'Ajuntament. El concurs de redacció del projecte el va guanyar l’arquitecte manacorí Joan Pascual.

Trobada amb els veïnats. Per dur-ho a terme amb el major consens possible, el departament d’Urbanisme i Habitatge va organitzar una trobada ahir horabaixa amb els veïnats de la zona. Això, amb els principals motius de fer arribar el projecte a la ciutadania i intercanviar impressions, donat que no té sentit fer una passa com aquesta sense tenir en compte la gent que hi viu.

Durant la trobada, els veïnats varen demandar la reforma del pou de la plaça de s’Antigor, avui tapat, fet que va canviar les previsions de l’Ajuntament, que mirarà d’incloure-ho al projecte. A més, s’elaborà una base de dades dels assistents per tal d’informar-los de les ajudes ARRU, de rehabilitació d'edificis i habitatges.

Segons la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, “apostam per la rehabilitació del nucli antic de Manacor, amb el clar objectiu de dignificar la plaça de s’Antigor i fer-ho des de la màxima participació ciutadana possible”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


8
1
Martina
Quina il·lusió tenir el pou!!!!
Xisca
Esper que l'Ajuntament escolti es veinats. Ara és el moment per la reconstrucció del pou
Miquel
Ferran tens raó, l'arquitecte del projecta va toma s' abaurador, esper que na Núria li faci reproduir es pou
Ferran
A Manacor no sabem ni comservar ni recuperar es nostro patrimoni. A devora sa plaza de ses verdures varen trobar uns cossis de pedra i enlloc de posarhi un vidrecom haguessin fet a qualsevol lloc del mon ho taparen i posaren una placa: aqui yace un antiguo....
Antoni Oliver
Agrair a s Ajuntament sa convidada a participar del projecte, els veinats demanem la reconstrucció de pou, tal i com diu na Carme, emblema del barri de s Antigor
Tomeu
Espero que na a Núria fasi cas als veinats i no als tècnics
Carmen
Espero que Nuria haga caso a los vecino que le pedian que pusiera el pozo, mi madre me dice que era el simbolo del barrio en los años 1800 hasta 1950 que se destruyo
Veïnat
Es veinats demanem que es torni reconstruir el pou emblema de s Antigor.