Manconunitat Pla de Mallorca
5,2 MILIONS D'EUROS PER A LA MANCOMUNITAT DEL PLA A TRAVÉS DEL PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ E-AIGO, PRESENTAT ALS FONS EUROPEUS NEXT GENERATION.
L'Ajuntament de Calvià, la Mancomunitat Pla de Mallorca i l’empresa Hidrobal varen presentat fa uns mesos un projecte conjunt.
mancomunitatplademallorca.net 28/09/2023 - 18:47:38

5,2 MILIONS D'EUROS PER A LA MANCOMUNITAT DEL PLA A TRAVÉS DEL PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ E-AIGO, PRESENTAT ALS FONS EUROPEUS NEXT GENERATION.


L'Ajuntament de Calvià, la Mancomunitat Pla de Mallorca i l’empresa Hidrobal varen presentat fa uns mesos un projecte conjunt per digitalitzar i adaptar al canvi climàtic el cicle de l’aigua que quedat entre els vint millors projectes de tot l'estat.

A través del projecte denominat e-AIGO, la mancomunitat del Pla serà beneficiària de 5.255.481,69 €, una vegada s'ha resolt la convocatòria de subvencions del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb fons Next Generation (a través del que es coneix com a PERTE de 2022) per a la digitalització del cicle de l'agua i finançat per la Unió Europea.

El projecte e-AIGO preveu 14 actuacions per executar en els pròxims 24 mesosa 11 dels 14 municipis que configuren la gestión mancomunada del aigua al Pla de Mallorca (Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Porreres, Santa Eugènia, Sineu i Vilafranca de Bonany).

Aquestes actuacions són les següents:

Dels 5.255.481,69 €, el ministeri per a la transició ecològica i repte democràtic aportarà 3.678.837,18 € i l'actual concessionària del servei, Sociedad General de Aguas de Barcelona, S.A.U., els 1.576.644,51 € restants de les millores del servei i sense cap cost per la mancomunitat. Aquest projecte suposarà que la mancomunitat del Pla passi a disposar d'uns dels sistemes de digitalització més importants de l'estat.

 

Reciente
Visto
Comentado