Felanitx
L'Ajuntament de Felanitx aprovarà en la plenària extraordinària del mes d'agost els plecs de servei de recollida de fems
En una sessió de plenària extraordinària que se celebrarà el pròxim 18 d'agost.
felanitx.org 11/08/2022 - 19:59:29

L'Ajuntament de Felanitx aprovarà en la plenària extraordinària del mes d'agost els plecs de servei de recollida de fems.

En una sessió de plenària extraordinària que se celebrarà el pròxim 18 d'agost, l'Ajuntament de Felanitx, preveu aprovar el plec de prescripcions tècniques de la recollida i transport de residus urbans i la neteja viària del terme municipal de Felanitx. El contracte es divideix en tres lots: el primer servei de recollida porta a porta de residus domèstics, lot 2 servei de vigilància i control de les àrees d'aportació vigilades, recollida de residus voluminosos, transport de caixes i deixalleria mòbil i el tercer lot que consisteix en servei de neteja viària, recollida de papereres, neteja de mercats i actes públics i neteja de les àrees d'aportació vigilades.

La regidora de medi ambient, Catalina Soler en el transcurs de la roda de premsa ha dit «és una feina que va iniciar el regidor del Bloc, Miquel Lluís Mestre i que ha tingut continuïtat tot i els entrebancs per la vaga de fems. La gestió de residus de Felanitx no té a veure amb política, és una gestió que es perllongarà 8 anys i que ha de servir perquè el nostre municipi faci un canvi en quant als fems i la neteja. Felanitx serà el primer municipi que licitarà la nova recollida de fems una vegada després de la vaga i de l'aprovació del conveni col·lectiu. Una vegada aprovats els plecs, sortirà a licitació i s'espera que amb un màxim de nou mesos s'instauri la nova recollida»

La recollida porta a porta es farà cada dia de la setmana establint un dia per cada fracció (paper-cartó, envasos de vidre, envasos lleugers, matèria orgànica, rebuig, bolquers i residus higiènics) als nuclis urbans de Felanitx, Portocolom, s'Horta, Cas Concos, Cala Ferrera i Cala Serena, els nuclis rurals hauran d'anar a les àrees d'aportació que es construiran pròximament o a les Deixalleries de Portocolom i Felanitx, tot i que com a novetat del nou plec s'exigeix almanco l'aportació d'una deixalleria mòbil per facilitar i apropar la recollida selectiva als nuclis rurals.

Exceptuant els bolquers i residus sanitaris que es recolliran diàriament. Les finques de pisos que superin els nou habitatges per portal tindran instal·lats pals penja-bosses.

El servei de deixalleria mòbil serà de dilluns a dissabte i està pensat per als nuclis de població més petits com són s'Horta, Cas Concos, Son Valls, Son Mesquida, Son Negre, Es Carritxó, Cala Ferrera, Cala Serena, Son Proenç i algunes zones de Felanitx i Portocolom més als afores.

L'estudi econòmic previst per la neteja viària i recollida de residus de terme municipal de Felanitx ascendeix a 2.778.984,51€ anuals. Avui s'ha celebrat la comissió informativa extraordinària i s'ha aprovat amb els vots favorables de tots els partits polítics exceptuant VOX.

 

Reciente
Visto
Comentado