El Protagonista ets Tu
Marga Prohens promet extendre la tarifa plana de 60 euros per a autònoms a dos anys i importar la llei de Mercat Obert de Madrid
La líder dels populars defensa també importar la llei madrilenya per atraure empreses, simplificant tràmits i burocràcia: “També volem ser terra de llibertat”
pp.es 09/04/2022 - 16:39:04

El Protagonista ets Tu

Marga Prohens promet extendre la tarifa plana de 60 euros per a autònoms a dos anys i importar la llei de Mercat Obert de Madrid

La presidenta del PP balear prosa destinar 10 milions per a que els autònoms de les illes tenguin tarifa plana a la seva quota durant els dos primers anys i bonificar-la al 50% el tercer any si els ingressos són inferiors a 20.000€

La líder dels populars defensa també importar la llei madrilenya per atraure empreses, simplificant tràmits i burocràcia: “També volem ser terra de llibertat”

Defensa destinar Fons Europeus a la innovació i digitalització, orientant la formació cap a sectors como el software o la nàutica, abaratint costs per instalar-se al Parc Bit i millorar les connexions extenent la xarxa 5G

La presidenta del Partit Popular de Balears, Marga Prohens, sha compromés avui a extendre la tarifa plana de 60 euros a la quota dautònoms a dos anys i a importar la llei de Mercat Obert de Madrid per facilitar la posada en marxa d’empreses a Balears si governa el Partit Popular. La líder dels populars proposa destinar 10 milios d’euros per a que els autònoms de les illes tenguin una quota amb tarifa plana de 60 euros en els dos primers anys d’activitat, una bonificació del 50% el tercer si tenen ingresos inferiors a 20.000 euros i importar una llei que faciliti l’arribada de noves empreses a les illes. “També volem que Balears sigui una terra de llibertat com Madrid”, ha apuntat Prohens.

Prohens ha fet aquests anuncis a la clausura del segon fòrum del cicle El Protagonista ets Tu, sota el títol El Protagonista de la teva vida, aquesta vegada centrat en polítiques de suport a l’economia i a l’emprenedoria. Precisament, la trobada ha comptat amb la intervenció del portaveu adjunt del Partit Popular a l’Assemblea de Madrid, Pedro Muñoz, qui ha explicat la llei madrilenya de Mercat Obert ara en tramitació que té com a objectiu facilitar l’arribada d’empreses a Madrid”.

“De la mateixa manera que amb la conselleira gallega Fabiola García vàrem prendre nota de la gratuïtat de l’educació 0 a 3, avui prenem nota d’aquesta Llei de Mercat Obert per aplicar-la a Balears. Una llei que faciliti l’arribada de noves empreses, que llevi traves administratives, que llevi burocràcia innecessària, que simplifiqui al màxim qualsevol paperassa i que garantitzi que no es posin de forma capritxosa ni desproporcionada límits a l’activitat econòmica a Balears”. També volem ser terra de llibertat com Madrid”, ha destacat Prohens, que ha recordat que la Comunitat de Madrid és “la comunitat autònoma on mes a mes es crean més noves empreses a Espanya".

Per una altra banda, a més de la tarifa plana de 60 euros a la quota d’autònoms durant els dos primers anys i la bonificació del 50% al tercer, Prohens també ha defensat “crèdits per a joves per posar en marxa start-ups, permetent-los amortitzar-los només quan tenguin beneficis” o “un programa de relleu ,posant en contacte a autònoms que estigui a un o dos anys de jubilar-se amb joves que vulguin formar-se”, amb contractes bonificats i microcrèdits. “No voler dir-li a ningú que ha de fer o com ho ha de fer, sinó que volem que l’administració estigui allà per acompanyar-lo, que li posi facilitats i no traves, i que li ha de donaru na mà si fa falta, sobretot al principi”, ha explicat Prohens, assenyalant que “no hi ha projecte de vida possible sense oportunitats laborals i empresarials”.

Innovació i digitalització

Prohens també ha defensat destinar Fons Europeus a la innovació i la digitalització, orientant la formació dels més joves als sectors que més creixen com les empreses de software o el sector nàutic, abaratir els costs per a que les empreses s’instalin al Parc Bit i als centres bBit de les altres illes, o millar les connexions estenent la xarxa 5G. “Hem de ser un pol d’atracció de talent. Perquè veim com Madrid ho està sent, com ens contava Pedro Muñoz. Però no obstant això, hi ha una cosa que no té Madrid: i és el nostre clima i entorn”, ha apuntat la líder dels populars.

La presidenta del Partit Popular ha recordat també el seu compromís amb eliminar la moratòria turística i que la formació presentarà la seva pròpia llei turística al Parlament. “Al Partit Popular estam orgullosos del nostre turisme, del nostre sector turístic, que mentre l’esquerra no deixa d’atacar-los, una i una altra vegada, sigui la crisi que sigui, és qui acaba estirant del carro a aquesta comunitat i qui una vegada més està generant ocupació a Balears”, ha aplaudit al respecte Prohens. 

El fòrum, que ha estat conduit pel senador José Vicente Marí, ha comptat amb connexions amb les diferents illes i amb una taula rodona moderada per l’economista i presidenta del PP d’Andratx, Estefania Gonzalvo, i a la que han intervingut el portaveu adjunt dels populars madrilenys, Pedro Muñoz; la presidenta de la Fundació Gote, Susana Noguera; l’exconseller d’Economia, Luis Ramis de Ayreflor; la CEO de Roibos, Patricia Rosselló; i el director de Qualitat i Medi Ambient de Artiem Hotels, Guiem Sintes.

 

Reciente
Visto
Comentado