Palma XXI
Megacreuers: l'enorme risc per a la seguretat sanitària enmig de la nova onada de Covid
Ahir va tornar a passar. 52 persones contagiades de Covid a un megacreuer varen ser desembarcades a Palma.
palmaxxi.com 14/01/2022 - 13:14:58

Megacreuers: l'enorme risc per a la seguretat sanitària enmig de la nova onada de Covid

Ahir va tornar a passar. 52 persones contagiades de Covid a un megacreuer varen ser desembarcades a Palma.

Ho advertim des que va començar la pandèmia: a més dels més que suficients arguments sobre els greus impactes ambientals, socials i de salut pública per qüestionar el turisme de creuers, la Covid ha fet inajornable prendre decisions sensates i aturar aquest tipus de turisme.

Els brots de Covid a megacreuers s'han disparat arreu del món, especialment d'ençà que va arribar la variant òmicron, molt contagiosa. Estam parlant de naus enormes, que transporten milers de persones de diversos llocs, amb molts espais interiors, que van de port en port. Una bomba biològica de rellotgeria en mig d'una pandèmia. Representen un perill per a la tripulació (clients i treballadors) i per a la població de les ciutats que visiten, sobre les que a més es recarrega la responsabilitat de gestionar els casos positius.

A Brasil, després de registrar 800 casos de Covid entre tripulants i passatgers en 10 dies, el govern ha suspès totes les operacions de creuers <https://www.hosteltur.com/lat/149001_suspenden-por-20-dias-los-cruceros-en-brasil-tras-brotes-de-covid.html>. Estats Units ha bloquejat l'entrada d'almenys 60 creuers amb brots de Covid <https://www.publico.es/videos/988072/eeuu-bloquea-al-menos-60-cruceros-de-lujo-por-brotes-de-covid>. Decisions coherents amb la priorització de la salut pública sobre els interessos econòmics, que a més donen un missatge dissuasori a navilieres i clients.

Nosaltres demanam que les nostres institucions actuïn també i deixin de mirar cap a una altra banda: fins que la pandèmia no acabi exigim que el Govern Balear, l'Autoritat Portuària i el Govern de l'estat aturi les entrades dels creuers al Port de Palma, com es va fer el 2020.

També exigim a Autoritat Portuària i a la Conselleria de Salut informació immediata i transparent sobre els casos de Covid que fins ara hem tingut al port de Palma provinents dels creuers.

 

Reciente
Visto
Comentado