Felanitx
Felanitx inaugura la nova seu dels cavallets i caparrots en la revetlla de Santa Margalida
S’ha estrenat nova vestimenta i a més els cavallets i alguns caparrots han estat restaurats.
felanitx.org 20/07/2021 - 15:54:40
Felanitx inaugura la nova seu dels cavallets i caparrots en la revetlla de Santa Margalida

S’ha estrenat nova vestimenta i a més els cavallets i alguns caparrots han estat restaurats

L’Ajuntament de Felanitx ha inaugurat aprofitant la revetlla de Santa Margalida, la nova  seu on romandran custodiats els cavallets, els vestits que els nins i nines es posen per ballar i els caparrots amb la seva indumentària. Situada a l’ala dreta de l’Hospici al carrer de Sant Alfons, s’han habilitat dues sales i dues habitacions perquè els cavallets puguin assatjar i emmagatzemar el material de gran valor cultural. A la façana d’entrada s’ha penjat dues escultures de ferro elaborades per l’artista Jaume Canet i que simulen un cavallet i un caparrot. Enguany i per inaugurar les instal·lacions, els cavallets, han fet diversos balls al pati de l’Hospici.

Les obres de reforma de les dependències de l’Hospici es varen iniciar el passat mes d’abril. Recordem que anteriorment els cavallets empraven la casa de les monges de la caritat i varen haver d’abandonar-la per obres de reforma. 

D’altra banda també s’han restaurat tots els cavallets de cartró i alguns caparrots que amb el pas del temps s’havien deteriorat. La vestimenta dels cavallets i la dama, els que estaven pitjor s’han fet de bell nou o en el seu defecte arreglat, mentre que els antics seran guardats per més endavant poder exposar-ho. Tots els capells s’han fet nous. La restauració de material i elaboració de vestits ha costat al voltant de 6.000€

L’Ajuntament de Felanitx ha agraït la dedicació i ha fet entrega d’un obsequi a l’encarregada dels caparrots, Margalida Obrador, que durant 7 anys ha estat al capdavant de l’organització i que ha decidit donar relleu a Biel Serra.
 
 
Reciente
Visto
Comentado