EUIB
ESQUERRA UNIDA DENUNCIA QUE PP, PSOE I Cs NO VOLEN APLICAR LA LLEI DE CAMINS PÚBLICS A LES PITIÜSES
Els partits majoritaris van rebutjar a una proposició l'inici dels treballs per aplicar la llei a les Pitiüses
premsaeuib 22/02/2021 - 14:58:11
ESQUERRA UNIDA DENUNCIA QUE PP, PSOE I Cs NO VOLEN APLICAR LA LLEI DE CAMINS PÚBLICS A LES PITIÜSES
 
Els partits majoritaris van rebutjar a una proposició l'inici dels treballs per aplicar la llei a les Pitiüses
 
Dimecres passat es va debatre una proposició no de llei del grup Unides
 
Podem al Parlament de les Illes Balears referent a camins públics. La proposta, presentada pel diputat Pablo Jiménez d'EUIB, a més de demanar que s'avancés en la protecció dels camins públics i s'emprés com a eina de reactivació de l'ocupació a Menorca i Mallorca (on la llei ja s'aplica), demanava que es comencés a arreglar el greuge històric comés l'any 2018 a l'aprovar-se una Llei de Camins Públics que no s'aplicava a les Pitiüses.
 
Mentre que els punts de la proposició referents a Mallorca i Menorca es van aprovar per part de la majoria progressista (amb abstenció del grup popular i Ciutadans), l'opció de treballar perquè l'àmbit d'aplicació de la Llei de Camins Públics s'ampliï i inclogui a les Pitiüses es va rebutjar per part de PP, PSOE i Ciutadans. Fins i tot, es van negar a negociar un redactat modificat.
De nou, com es va veure el passat any amb el Decret 9/2020 que deixava fora a Eivissa i Formentera de la prohibició de construcció a les Àrees de Prevenció de Riscos (APR) o com va passar als anys noranta amb la LEN (que protegia menys a Eivissa que a la resta d'illes), veiem com PP i PSOE consideren a les Pitiüses unes illes de segona que no mereixen una protecció territorial equivalent a les de Mallorca i Menorca.
 
Aquesta vergonyosa actitud dels tres grups ataca el treball iniciat per part del conseller Vericad la legislatura anterior en aquesta matèria i posa en dubte els compromisos adquirits per part d'Ajuntaments i Consell en matèria de catalogació de camins públics l'estiu passat al Consell d'Alcaldes. Preocupa que només dos dies després que el secretari general de la FSE-PSOE es converteixi en conseller del Govern de les Illes Balears, el seu grup voti en favor de què Eivissa sigui una illa de segona en matèria territorial. També sorprèn que el President del Consell d'Eivissa permeti que el grup parlamentari, del qual forma part, deixi de banda la nostra illa en aquesta qüestió.
 
Esquerra Unida d'Eivissa i Formentera, a través d'Unides Podem, treballarà a Ajuntaments i Consell per seguir reclamant una efectiva protecció dels camins públics i que Eivissa i Formentera entrin dins de l'àmbit de la Llei de Camins Públics.
 
Reciente
Visto
Comentado