L’Ajuntament d’Inca ha aprovat la licitació d’un contracte per la prestació dels serveis
L’Ajuntament d’Inca destinarà 75.000 euros anuals en la lluita contra plagues. És la primera vegada que comptarà amb una empresa per a la realització d’aquest servei de manera continuada durada del contracte 2 anys
Així doncs, aquest control s’efectuarà en els edificis, viaris, propietats, equipaments (clavegueram, pous, quadres de llum...) i infraestructures municipals o de gestió municipal i a la vegetació dels espais municipals.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/04/2020 - 05:47:00
En aquest sentit, Biel Frontera, regidor de Medi Ambient, explica que "hem canviat l'estratègia per fer front a aquestes plagues: ara ho farem d'una forma més proactiva, amb intervenció amb tots els possibles focus".

L’Ajuntament d’Inca destinarà 75.000 euros anuals en la lluita contra plagues. És la primera vegada que l’Ajuntament d’Inca comptarà amb una empresa per a la realització d’aquest servei de manera continuada. L’Ajuntament d’Inca ha aprovat la licitació d’un contracte per la prestació dels serveis de desratització, lluita contra paneroles, monitoratge de la població de moscard tigre i del seu tractament larvicida, i tractaments fitosanitaris.

La durada del contracte, pel qual es destinarà un pressupost màxim de 151.536,33 euros (IVA inclòs), serà de dos anys amb la possibilitat d’una pròrroga anual. “La gestió de plagues és una necessitat bàsica i una qüestió imprescindible per tal d’evitar possibles afectacions sobre la població. Per aquest motiu, consideram essencial contractar una empresa que realitzi aquest servei de manera constant i permanent”, explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Donada la naturalesa del servei, el concurs es dividirà en tres lots diferents per augmentar, així, les possibilitats de participació a diferents empreses o entitats. Per una part, el control de les plagues urbanes.

En l'actualitat aquests serveis es duen a terme mitjançant contractacions puntuals pels tractaments que van sorgint, però donada l'envergadura del problema cal formalitzar una contractació de llarga durada per tal de donar solució a aquesta problemàtica que va en augment. En aquest sentit, Biel Frontera, regidor de Medi Ambient, explica que "hem canviat l'estratègia per fer front a aquestes plagues: ara ho farem d'una forma més proactiva, amb intervenció amb tots els possibles focus".

Donada la naturalesa del servei, el concurs es dividirà en tres lots diferents per augmentar, així, les possibilitats de participació a diferents empreses o entitats. Per una part, el control de les plagues urbanes, incloent-hi aquí el tractament contra rosegadores i paneroles. D’altra banda, el control de la població del moscard tigre, el monitoratge de la població i el tractament contra les larves, a més d’activitats d’educació ambiental.

I, per últim, els tractaments fitosanitaris per lluitar contra les plagues que puguin afectar a les diferents varietats vegetals presents dins les zones urbanes municipals. Així doncs, aquest control s’efectuarà en els edificis, viaris, propietats, equipaments (clavegueram, pous, quadres de llum...) i infraestructures municipals o de gestió municipal i a la vegetació dels espais municipals, principalment els arbres.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado