Fill d'una família benestant, de la que heretà el castell de Montesquiu
En Inca la Marcha por la Mujer suma más de 1.000 participantes; Y se ha inaugurado una interesante exposición de fotografía en 3D
Finalmente, al llegar se ha leído el manifiesto en la plaza de España. La activista y feminista Marga Llobera ha sido la responsable de la lectura, poniendo así punto final a la Marcha por la Mujer 2.020.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/03/2020 - 07:05:06
Así pues, a partir de las 15.30 horas, la plaza de España se han llenado de deportistas que se preparaban para participar en la caminata popular, con un recorrido de 3,5 km. De forma paralela, se ha celebrado también la 2ª Carrera.

Récord de participación en la Marcha por la Mujer de Inca. Más de 1.000 inqueros y inqueras han participado hoy en la 4ª Marcha por la Mujer, acto central de los actos conmemorativos del Día Internacional de la Mujer en Inca. Así pues, a partir de las 15.30 horas, la plaza de España se han llenado de deportistas que se preparaban para participar en la caminata popular, con un recorrido de 3,5 km. De forma paralela, se ha celebrado también la 2ª Carrera Popular Urbana para la Mujer.

El evento deportivo ha comenzado con actividades de baile para calentar la carrera. Después, a las 16.30 horas se ha dado inicio a la marcha, que se ha realizado por el centro de la ciudad. Como ya es tradición, la caminata popular ha contado con la participación especial de la Gigante de Inca, que año tras año también participa de este acto reivindicativo. Finalmente, al llegar se ha leído el manifiesto en la plaza de España. La activista y feminista Marga Llobera ha sido la responsable de la lectura, poniendo así punto final a la Marcha por la Mujer 2.020.

"Sa Quartera" una exposició de fotografia de paisatge de muntanya d'Emili Juncadella. Aquest fotògraf de principis del segle XX fou conegut per múltiples facetes, entre les quals destaca el seu esperit explorador.

Sa Quartera Centre d'Art inaugura una exposició de fotografia en 3D. Aquest divendres, 6 de Març, s'ha inaugurat al centre d'art "Sa Quartera" una exposició de fotografia de paisatge de muntanya d'Emili Juncadella. Aquest fotògraf de principis del segle XX fou conegut per múltiples facetes, entre les quals destaca el seu esperit explorador.

Fill d'una família benestant, de la que heretà el castell de Montesquiu, dedicà part de la seva vida a recórrer els Pirineus catalans, protagonitzant inclús algunes primeres absolutes. Aquest enginyer i polític -entre d'altres- testimonià les seves aventures a partir de quaderns de viatge i especialment a partir de la fotografia.

La peculiaritat de la seva obra és que, com a amant de la cultura i de la tecnologia que fou, Juncadella no es conformà en simples negatius que testimoniessin els seus ascensos, sinó que intentà transmetre les sensacions que s'experimenten quan un ascendeix a llocs llunyans i despoblats, i ho aconseguí a través de la fotografia estereoscòpica.

Aquest tipus de fotografia està pensada per imitar l'ull humà, es realitza amb una càmera de doble objectiu i s'obtenen dues còpies en paral·lel d'una mateixa imatge. Quan apropem la mirada a aquestes còpies, el nostre cervell les superposa, obtenint com a resultat una imatge única en 3D.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Alice Weber, han estat els encarregats d'inaugurar l'exposició, conjuntament amb els integrants de la Fundació del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Durant l’acte, la regidora Weber ha aprofitat l'avinentesa per destacar la importància dels arxius històrics com a espais de conservació dels testimonis visuals del nostre passat.

L’Ajuntament d’Inca inaugura el Parc Municipal de Sant Joan de Déu. L’espai públic compta amb el primer joc infantil inclusiu de la ciutat i 4 elements de gimnàstica biosaludables.  L’Hospital Sant Joan de Déu serà el responsable del manteniment i la neteja de la zona.  L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui matí el nou Parc Municipal de Sant Joan de Déu. L’espai públic, amb una superfície de 1.827m2, es troba entre els Carrers Rei Sanç, Formentera i Menorca. 

“Avui és un dia molt important per a la nostra ciutat, que guanya un nou espai municipal. Després de molts d’anys de reivindicacions per part dels veïns i les veïnes de la zona, la barriada de Es Cos compta ja amb un parc que podran gaudir grans i petits”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio moreno. 

La plaça compta amb una superfície enjardinada, un espai central pavimentat amb 3 pèrgoles metàl·liques i una zona de jocs infantils. D’altra banda, s’han instal·lat també 4 unitats d'elements de gimnàstica biosaludables, un d’ells específic per a persones amb cadira de rodes. 

Una de les grans novetats d’aquest espai públic és que disposa del primer parc infantil inclusiu de la ciutat, que permetrà a tots els infants amb diferents capacitats jugar en un mateix lloc.

“El joc infantil que hem instal·lat al Parc de Sant Joan de Déu  està totalment adaptat i dissenyat amb criteris d’accessibilitat universal. El nostre objectiu és que tots i totes puguem gaudir per igual dels espais públics de la ciutat”, explica Moreno. 

A més a més, cal destacar que s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la gestió de les tasques de manteniment d’aquest espai públic. Així doncs, l’acord estableix que l’Hospital de Sant Joan de Déu s’encarregarà de la neteja diària del parc i el manteniment de la zona enjardinada, de la poda dels arbres i les plates, així com del manteniment dels jocs infantils i elements biosaludables. 

Els Revetllers des Puig d’Inca han estat els responsables d’amenitzar l’acte d’inauguració del Parc Municipal de Sant Joan de Déu, celebrat avui matí.  Així mateix, hi ha hagut també activitats infantils i jocs familiars des de les 10.30 hores.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado