Obras Man cede una finca a la Fundación Es Garrover en Inca.
Obras Man cede por 5 años prorrogables una finca a Es Garrover de Inca que desde hace 15 años trabajan en la inserción social y laboral
Inca-Sencelles) se destinará al cultivo ecológico, almacén del centro especial de trabajo de la entidad, espacio de encuentro del personal del mismo centro, espacio formativo y de reuniones.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/02/2020 - 10:55:19
Fundación Es Garrover, entidad sin ánimo de lucro que desde hace quince años trabaja para la inserción social y laboral de personas con un diagnóstico de salud mental en la zona de Inca.

Obras Man cede una finca a la Fundación Es Garrover en Inca. Obras Man ha cedido durante cinco años prorrogables una finca en la Fundación Es Garrover, entidad sin ánimo de lucro que desde hace quince años trabaja para la inserción social y laboral de personas con un diagnóstico de salud mental en la zona de Inca.

El convenio de colaboración, firmado entre el presidente de la Fundación, Virgilio Moreno, y Francisca Beltrán, en representación de la propiedad, prevé que la finca (ubicada en la carretera Inca-Sencelles) se destinará al cultivo ecológico, almacén del centro especial de trabajo de la entidad, espacio de encuentro del personal del mismo centro, espacio formativo y de reuniones así como otras actividades agrícolas.

La Fundación Es Garrover trabaja desde 2005 para la inserción social y laboral de personas con un trastorno de salud mental en las zonas del Raiguer, Norte y parte del Pla de Mallorca. En 2019 más de 190 personas participaron.

En contraprestación a la cesión, la Fundación Es Garrover realizará tareas de jardinería y mantenimiento. El presidente de la Fundación Es Garrover, Virgilio Moreno, y Francisca Beltrán, en representación de la propiedad, han coincidido en la importancia que empresas locales colaboren y apoyen a entidades que desarrollan una labor social.

La Fundación Es Garrover trabaja desde 2005 para la inserción social y laboral de personas con un trastorno de salud mental en las zonas del Raiguer, Norte y parte del Pla de Mallorca. En 2019 más de 190 personas participaron en sus servicios y programas.

Inca presenta un carnaval més participatiu i solidari. Estefanía Gallardo és l'autora del cartell d’enguany. Més de 4000 persones participaran activament en els actes de carnaval que es duran a terme a Inca entre el 20 i el 25 de febrer. Així ho ha destacat el batle d'Inca, Virgilio Moreno, que ha presentat avui el programa del carnaval, acompanyat pel regidor de Participació, Andreu Caballero, i la coordinadora de l'àrea, Simona Payeras. A la presentació també han estat presents, Estefanía Gallardo, autora del cartell d'enguany, i Antònia Llobera, presidenta de la Junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, entitat beneficiària de l'acte solidari del carnaval inquer.

Els organitzadors han explicat que la Rueta compta ja amb 2026 inscrits de 14 centres educatius. A la Rua s'han apuntat 21 comparses, 16 carrosses i 1500 participants. I, finalment, es preveu la participació d'unes 500 persones a l'Enterrament de la Sardina. "El carnaval és una festa arrelada i amb molta tradició a la nostra ciutat. Que més de 4000 persones siguin part activa d'aquesta festa és un fet extraordinari i demostra que Inca és una ciutat activa i molt participativa", ha destacat Virgilio Moreno. El batle d’Inca ha volgut "agrair també la implicació dels centres educatius, les entitats, les empreses i els voluntaris que col·laboren en la festa".

Per la seva parta, el regidor Andreu Caballero ha explicat que "els darrers anys s'ha fet una bona feina de dinamització del carnaval i volem continuar en aquesta línia amb algunes aportacions". Una de les novetats d'enguany és que la sardinada del dia de l'Enterrament serà a benefici de la Junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. "Així, a la vegada que fem festa, fomentarem valors com la solidaritat i el voluntariat", ha apuntat el regidor.

"Per elaborar les bases de la Rua i la Rueta s'ha dut a terme un procés participatiu on tothom ha pogut expressar la seva opinió", ha destacat la coordinadora de Participació, Simona Payeras. "Aquest procés ens permetrà anar millorant aspectes concrets de la festa i farà que els participants guanyin implicació i protagonisme", ha explicat la coordinadora.

Una altra de les novetats d'enguany és l'increment del nombre de membres del jurat que passaran de 7 a 16 integrants. El jurat, a més de valorar la qualitat de les disfresses, tindrà en compte també el comportament cívic dels participants.

Concurs de cartells. Un any més, s’ha convocat un concurs de cartells per seleccionar la imatge del cartell promocional del Carnaval. Entre totes les propostes presentades, el jurat ha guardonat el cartell realitzat per Estefanía Gallardo. Així, l'artista s'emportarà un premi de 200 euros i veurà el seu original per a promocionar sa Rueta, sa Rua i l'Enterrament de la sardina.

Estefanía Gallardo va néixer a Inca l’any 1995 i va estudiar en el col·legi Sant Vicenç de Paül. Després es va titular com a Tècnica de Perruqueria, professió a la qual es va dedicar durant tres anys. No obstant això, la seva passió per la il·lustració i el dibuix la varen dur a estudiar la formació professional de Tècnic de Preimpressió en el CEPA Francesc de Borja Moll d’Inca, que actualment està cursant.  Aquí ha pogut desenvolupar les seves habilitats artístiques i creativitat, i començar així una nova carrera professional en aquest àmbit.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado