V Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents representants...
Alumnes i professors fan visibles les malalties mentals i la tasca de l’entitat. L’institut i les escoles de Porto Cristo han reunit més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant
Pocs minuts després de les nou del matí de dimecres dia 17 d’abril ha començat la V Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents representants de la comunitat educativa de l’IES Porto Cristo.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/04/2019 - 01:17:00
A canvi reben “una camiseta i un punt de llibre que han il·lustrat els usuaris d’Estel de Llevant i gràcies a l’aportació de diversos comerços hem pogut gaudir de punts d’avituallament i d’un berenar”.

La V Bicicletada Solidària de l’IES Porto Cristo fa camí cap a Cala Millor a favor d’Estel de Llevant. Alumnes i professors fan visibles les malalties mentals i la tasca de l’entitat. L’institut i les escoles de Porto Cristo han reunit més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant i per acabar amb els prejudicis i el desconeixement que envolten les malalties mentals.

Pocs minuts després de les nou del matí de dimecres dia 17 d’abril ha començat la V Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents representants de la comunitat educativa de l’IES Porto Cristo i el Policia Tutor. I és que la causa solidària per a la bicicletada d’enguany és l’associació Estel de Llevant, que fa feina per a les persones amb trastorn de salut mental i per a les seves famílies.

“Estel de Llevant fa una feina preciosa per combatre la invisibilitat, els prejudicis i l’estigmatització que afecten les malalties mentals i les persones que les pateixen.

Molts dels usuaris d’Estel de Llevant també han participat en la bicicletada solidària i han acompanyat els alumnes i professors de Porto Cristo fins a l’auditori de Sa Màniga, a Cala Millor. Allà s’ha llegit el manifest. “Estel de Llevant fa una feina preciosa per combatre la invisibilitat, els prejudicis i l’estigmatització que afecten les malalties mentals i les persones que les pateixen.

I també per aconseguir que les persones que ho desitgin puguin integrar-se novament dins el mercat laboral i puguin tenir una vida tan rica, plena i feliç com sigui possible. Sabem que ara estan molt contents perquè tenen un local nou, però també que han hagut de fer un gran esforç per aconseguir-lo i reformar-lo. Perquè un dels valors que tenim més arrelats al nostre centre és el de la solidaritat, volem que els doblers recaptats amb la nostra bicicletada siguin per a ells. Moltes gràcies per la feina que feis, Estel de Llevant. Us estimam!”, ha conclòs la dedicatòria que s’ha llegit davant l’auditori de Sa Màniga.

La bicicletada és un projecte solidari, educatiu i de salut”, destacà la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet, “abans de la bicicletada els responsables d’Estel de Llevant han fet xerrades i tallers amb tots els alumnes del centre perquè coneguin l’associació, a qui va dirigida la seva donació i familiaritzar-los amb la salut mental”, ha afegit Bonet.

“Des de l’Ajuntament volem donar suport a iniciatives com aquesta, és fantàstic veure com els diferents centres escolars se sumen a aquesta bicicletada; tota aquesta festa serveix per poder parlar de salut mental i de malalties mentals, unes malalties que durant molt de temps han estat silenciades i també serveix per donar a conèixer tota la feina que fa Estel de Llevant”, ha destacat el la batlessa de Manacor, Catalina Riera, que ha assistit a la sortida de la bicicletada juntament amb la regidora Antònia Llodrà.

Amb la V Bicicletada solidària els alumnes i professors col·laboren econòmicament i de manera voluntària amb una donació de tres euros a l’associació Estel de Llevant. A canvi reben “una camiseta i un punt de llibre que han il·lustrat els usuaris d’Estel de Llevant i gràcies a l’aportació de diversos comerços hem pogut gaudir de punts d’avituallament i d’un berenar”, ha destacat Andreu Alba, el Policia Tutor de Porto Cristo.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado