Sorgeix d'una selecció de retrats d'artistes -escriptors, cantants, actors
Aquest cap se setmana dins el cicle Tardor poètica que organitza l'Ajuntament de Manacor hi ha la doble inauguració de l'exposició el romi de venus de Tomeu Estelrich: Les dues exposicions estaran obertes fins el 9 de novembre
19 d'octubre a les 19 hores a la Institució Pública Antoni M. Alcover, (horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, excepte festius) dissabte 20 d'octubre a les 19 hores a la Torre de Ses Puntes.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/10/2018 - 14:28:00
Més enllà de l'ús quotidià, la selecció curosa i l'exposició d'aquests objectes adquireix una nova dimensió que ens acosta a la part més humana dels artistes escollits per Estelrich.

Aquest cap se setmana dins el cicle Tardor poètica que organitza l'Ajuntament de Manacor hi ha la doble inauguració de l'exposició el romi de venus de Tomeu Estelrich. Sorgeix d'una selecció de retrats d'artistes -escriptors, cantants, actors i actrius- en la intimitat, una intimitat definida pels objectes que els són propers i familiars. Més enllà de l'ús quotidià, la selecció curosa i l'exposició d'aquests objectes adquireix una nova dimensió que ens acosta a la part més humana dels artistes escollits per Estelrich.

El títol no és gratuït, ja que el romi -l'armariet amb mirall, tan present a les cambres de bany- és un element essencial d'aquesta exposició. Molts dels artistes són representats precisament pel romi i els objectes que aquest conté o podria contenir. Tanmateix a mesura que Estelrich aprofundeix en aquesta visió, n'amplia la perspectiva i hi incorpora més elements. Això suposa la introducció d'altres objectes, estris i andròmines que l'acosten encara més a l'art objectual i a la instal·lació.

Una cadira poden il·lustrar un estat d'ànim o posar de manifest un tret de Blai Bonet, Frida Kahlo, Audrey Hepburn, Clarice Lispector, Amy Winehouse, Toni Catany, Mercè Rodoreda, Pasolini o Maria del Mar Bonet.

En conseqüència, ens trobam amb un subtil canvi en la forma, sempre delicada en la concepció d'Estelrich, però no en el contingut del projecte del "Romi". S'amplia la perspectiva, amb un major aprofundiment en els artistes. Un rentamans, un urinari, un ventilador, una gàbia, un capell, una cadira poden il·lustrar un estat d'ànim o posar de manifest un tret de Blai Bonet, Frida Kahlo, Audrey Hepburn, Clarice Lispector, Amy Winehouse, Toni Catany, Mercè Rodoreda, Pasolini o Maria del Mar Bonet.

Finalment presentam l'exposició en dos llocs radicalment diferents, la Institució Alcover i la Torre de Ses Puntes, una insòlita posada en escena de la qual esperam que proporcioni al visitant una experiència estètica diferent i enriquidora. Una aposta pel diàleg entre la selecció de les diferents obres i l'espai que els acull. Inauguració: divendres 19 d'octubre a les 19 hores a la Institució Pública Antoni M. Alcover, (horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, excepte festius) dissabte 20 d'octubre a les 19 hores a la Torre de Ses Puntes (horari: de dimarts a divendres de 18 a 20 hores , excepte festius). Les dues exposicions estaran obertes fins el 9 de novembre.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado