Y el el ministro de Ciencia, Educación y Universidades, Pedro Duque.
Sant Llorenç agracede a los Reyes y a Pedro Duque que visibilicen el drama que se vive en la comarca del Llevant y no lo olviden nunca
Sant Llorenç, Mateu Puigros; el comandante general, Juan Cifuentes; el presidente del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, y la consellera de Hacienda y Administraciones Públicas, Catalina Cladera.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/10/2018 - 19:33:22
Sus Majestades los Reyes Felipe VI y Letizia, acompañados por la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han visitado Sant Llorenç des Cardassar y las zonas afectadas por las lluvias.

El pueblo de Sant Llorenç ha agradecido esta tarde que los Reyes y el ministro Pedro Duque visibilicen el drama que se vive en la comarca del Llevant y los más jóvenes se han encargado de decirle al monarca que les ayude que ha sido muy trágico el acontecimiento. El alcalde de la localidad Mateu Puigròs aseguró que es bueno que se siga viendo lo que ha pasado para que nadie pueda olvidarlo y tengan en cuenta que cientos de familia lo han perdido todo, todo.

Sus Majestades los Reyes Felipe VI y Letizia, acompañados por la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han visitado Sant Llorenç des Cardassar y las zonas afectadas por las lluvias torrenciales del pasado martes 9 de octubre. En la visita también ha participado el ministro de Ciencia, Educación y Universidades, Pedro Duque.

Llevant y los más jóvenes se han encargado de decirle al monarca que les ayude que ha sido muy trágico el acontecimiento. El alcalde de la localidad Mateu Puigròs aseguró que es bueno que se siga viendo lo que ha pasado.

Han acompañado a los Reyes, a la presidenta Armengol y al ministro Duque, el presidente del Parlament, Baltasar Picornell; la delegada del Gobierno, Rosario Sánchez; el alcalde de Sant Llorenç, Mateu Puigros; el comandante general, Juan Cifuentes; el presidente del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, y la consellera de Hacienda y Administraciones Públicas, Catalina Cladera, entre otras autoridades.

Tancada al trànsit l'Ma-3322, camí de Conies. Departament de Territori i Infraestructures/ Consell de Mallorca. La previsió és que aquesta carretera es pugui reobrir al llarg de la pròxima setmana. El camí de Conies (Ma-3322) s'ha tancat al trànsit aquest dissabte, després que els tècnics hagin valorat que, per raons de seguretat, era preferible reforçar un dels ponts d'aquesta via. La previsió és que aquesta carretera es pugui reobrir al llarg de la pròxima setmana.

Per això, el Departament de Territori i Infraestructures proposa com una de les alternatives al camí de Conies, si es ve de Can Picafort / Santa Margalida i es vol anar a Artà (Ma-12), agafar l'Ma-3330 (Petra), continuar per l'Ma-3320 (Manacor) i, per últim, per la carreterade Manacor (Ma-15) fins a Artà. Si bé, en el mapa que us adjuntam, hi trobareu altres opcions.

Amb aquesta carretera, en total ja són cinc les vies del Llevant de Mallorca closes desprésdels aiguats i les torrentades del passat 9 d'octubre. Les carreteres que continuen tancades per les inundacions són:

• L'Ma-12 del km 0,5 accés a Artà al km 1,3, camí d'en Carrossa (Ma-3334).

• L'Ma-4023 que uneix Son Servera amb Porto Cristo. Del km 2,9 al 4,2.

• L'Ma-4041 d'Artà a s'Era de Pula. Del km 0 al 5,3.

• L'Ma-4042 d'Artà a Canyamel. Del km 5,1 al 6,2.

• L'Ma-3322, tot el camí de Conies.

A més a més, l'Ma-15f, que passa pel nucli de població de Sant Llorenç des Cardassar, on hi ha situada la Guàrdia Civil per controlar l'accés al poble, pateix restriccions de trànsit. Pel que fa a les infraestructures afectades, cal destacar també el pont de l'Ma-12 (km 0,8) d'Artà a Can Picafort, que s'ha esfondrat; i el pont de l'Ma-4023 de Porto Cristo a Son Servera, del qual s'ha vist afectat el ferm de l'asfalt.

Les previsions de reobertura de les carreteres són d'unes quatre setmanes, a excepció del camí de Conies, que s'obrirà al llarg de la setmana que ve i del pont de l'Ma-12, que es preveu que romandrà tancat fins a final d'any a causa de la complexitat de l'obra.  Seguretat. Amb tot, aquest dissabte per evitar l'accés de curiosos a les zones afectades s'han reforçat i ampliat les mesures de seguretat i protecció.

Des de la institució insular es treballa per restablir la normalitat tan aviat com sigui possible i es demana als ciutadans que evitin circular per les zones afectades. Podeu seguir l’estat de les carreteres al visor de carreteres del Consell de Mallorca i al compte de Twitter: @carreteres. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Miquel
Si taaaan bona gent son perque no shan posat ses botes, han agafat una pala i shan posat a fer net? O perque no fan una donació al poble? Això és simplement postureo. Basta ja de monarques corruptes.