També es fa especial incidència en els treballs de millora del paviment
El projecte executiu de plaça Mallorca potencia la integració de l'espai públic a Inca i esmena les seves deficiències com a espai públic
Amb tot, es vol dinamitzar l'espai mitjançant la inclusió de suports per a noves activitats i la millora de les condicions que permeten el confort a l'espai públic.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/09/2018 - 09:32:00
«Hem de tenir en compte que el principal objectiu és que la plaça sigui un lloc que la gent se'l faci seu; fet pel qual ha de suportar molta activitat», ha explicat Moreno.

La nova plaça Mallorca vol recuperar l'activitat i polivalència de quan era coneguda com la plaça dels pins. El projecte executiu de plaça Mallorca potencia la integració de l'espai públic a Inca i esmena les seves deficiències com a espai públic. Aquestes són algunes de les característiques del treball que ha presentat el Batle, Virgilio Moreno, juntament amb els arquitectes redactors.

Així mateix, s'ha subratllat que s'augmenta la relació entre els diferents nivells convertint el mur existent en unes grades. «Aquesta actuació serà important perquè suposarà donar continuïtat al centre del poble i no crear un tall que desconnecta el trànsit des de la plaça d'Orient al carrer d'Artà», ha dit Moreno. Amb tot, es vol dinamitzar l'espai mitjançant la inclusió de suports per a noves activitats i la millora de les condicions que permeten el confort a l'espai públic.

Les obres suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros i tendran una durada de 12 mesos. En aquests moments, per part dels serveis tècnics de l'Ajuntament s'ha de començar el tràmit per a la licitació dels treballs per poder fer realitat la remodelació de la plaça Mallorca. «No tenim gens de pressa per inaugurar aquest espai, volem que les coses es facin bé i que el resultat sigui el millor per la ciutat; per això, les previsions són poder gaudir de la nova plaça dins l'any 2020», ha declarat Moreno.

Partint d'una plaça composta per dos nivells molt marcats per uns murs i locals en desús, el nou projecte pretén reconfigurar el conjunt en un espai públic molt més interrelacionat. També es fa especial incidència en els treballs de millora del paviment, la impermeabilització i l'eliminació de les lluernes que suposen canvis de cota a la plaça. Juntament amb tot això, un dels punts importants per l'Ajuntament han sigut els materials.

S'ha escollit una tipologia que tengui una durada llarga i un senzill manteniment. «Hem de tenir en compte que el principal objectiu és que la plaça sigui un lloc que la gent se'l faci seu; fet pel qual ha de suportar molta activitat», ha explicat Moreno. També s'ha subratllat per part dels tècnics redactors que s'han guanyat molts espais d'ombra i zones de descans, fet que augmentarà la interactuació dels inquers i visitants amb el nou espai.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado