Los tiempos han querido que la banda de Manacor sea recordada para siempre.
La Banda de Manacor abre las Fiestas con un pregón 2018 que sabe a dignidad, vanguardia, orgullo, pluralidad, tienen duende, inmensos
Cuando está la banda, todo va mejor. Desde la más joven hasta el más veterano se han fusionado en un proyecto profesional y humano que sabe a gloria. Han dignificado a la Banda y ahora es serio.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/05/2018 - 04:41:05
Antònia Bassa, Mateu Riera y Antònia Galmés en nombre de todos los músicos fueron la cara y la esencia del grupo, esa foto donde el todo del equipo va de la mano para las grandes ocasiones.

Lleno como nunca se había visto, el Claustro de San Vicente Ferrer recibió emocionados y con un sonoro y sincero aplauso a la Banda Municipal de Música de Manacor, eran los pregoneros, con gran acierto la alcaldesa de Manacor Catalina Riera a modo de reconocimiento, les ha encargado abrir las fiestas de manera oficial y veladamente les dice sois grandes, vuestro trabajo hace eco por el municipio y el pueblo necesita deciros lo que siente, gracias por ser maravillosos. Un orgullo la Banda de Manacor, inmensa, certera, profesional, magistral, vital, humana, digna, vanguardia, esta banda suena muy bien por dentro y por fuera.

Antònia Bassa, Mateu Riera y Antònia Galmés en nombre de todos los músicos fueron la cara y la esencia del grupo, esa foto donde el todo del equipo va de la mano para las grandes ocasiones. Muy plural, reflejo de lo que es Manacor, la Banda tienen miembros de todos los rincones de Mallorca, como gotas de sabiduría que aderezan aún más el milagro de ser referentes con la diversidad. Se nutren de todos los aspectos. Esta Banda tiene duende. Es una gran familia, y su director un privilegio. Los tiempos han querido que la banda de Manacor sea recordada para siempre.

Grande esta Banda, inmensa, histórica, nos provoca pasión. Y que decir de los músicos, cada uno en su puesto con la humildad del sabio. Cuando está la banda, todo va mejor.

La ceremonia comenzó con el baile dels Cossiers y luego vino los parlamentos y un concierto magistral donde vinos lágrimas de emoción en el público asistente. El estrado de autoridades lleno como nunca demostró que la Banda y su elección se siente por unanimidad. Grande esta Banda, inmensa, histórica, nos provoca pasión. Y que decir de los músicos, cada uno en su puesto con la humildad del sabio. Cuando está la banda, todo va mejor. Desde la más joven hasta el más veterano se han fusionado en un proyecto profesional y humano que sabe a gloria. Han dignificado a la Banda y ahora quienes quieran pertenecer a ese colectivo deben tener un plus y mucha personalidad.

El pregó pronunciat per la Banda de Música de Manacor dona el sus als més de 90 actes de les Fires i Festes de Primavera. Els cossiers han iniciat els seus balls el capvespre i han conduït tothom al Claustre. Les Fires i Festes de Primavera ja han començat oficialment i s'escampen per tota la ciutat de Manacor. El pregó, que enguany ha pronunciat la Banda de Música de Manacor, ha servit per donar el sus oficial al programa de festes i també per fer un petit homenatge als músics de la banda, un col·lectiu que sempre participa en totes les festes que s'organitzen al municipi. Passades les vuit del vespre els Cossiers, que durant tot l'horabaixa han recorregut els carrers de Manacor escampant la festa, han arribat davant l'Ajuntament. Allà els esperaven els Macers, els representants de la Banda de Música i les autoritats i tots junts han entrat en comitiva al Claustre.

El pregó d'enguany ha estat una mica diferent dels altres anys. La Banda de Música de Manacor ha triat tres representants, que han pronunciat junts el pregó. I després tots els músics han oferit un petit tast del seu repertori. Els encarregats d'explicar tot el que la banda volia dir al poble de Manacor han estat la presidenta de la banda, Antònia Bassa, i els músics Mateu Riera i Antònia Galmés. Ells han començat el seu parlament just després que el regidor de Festes, Mateu Juan, explicàs els motius pels quals l'Ajuntament ha triat la Banda de Música per fer el pregó de festes d'enguany.

"Ens sentim orgullosos de ser manacorins, som un poble que des de sempre hem tengut una gran activitat musical: corals, grups de música tradicional, compositors, concertistes, cantautors, grups de rock, grups de jazz, ximbombistes, glosadors... i dins aquest món la banda hi té el seu petit espai", han dit els pregoners. Amb tot els tres portaveus de la Banda de Música de Manacor han reconegut durant el seu parlament que "els èxits de la banda serien inviables sense el suport del públic, tots els músics estam enormement agraïts al nostre públic perquè pensam que la comunió que s'ha anat establint entre Manacor i la seva banda és perquè el poble de Manacor vol festa i vol música", han afegit.

Durant el seu parlament, la batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha anomenat alguns dels elements festius que més identifiquen els manacorins i manacorines. "La tradició dels Cossiers i dels gegants, l'alegria dels concerts, la immensa oferta de la fira de maig, la nostra força teatral, esportiva i cultural, la qualitat i varietat de comerços i empreses i l'empenta de les entitats del nostre municipi són trets que defineixen les Fires i Festes però també ens defineixen com a col.letiu i com a poble", ha explicat la batlessa abans d'animar tothom a "connectar amb tot allò que ens ha duit fins on som ara i d'enfocar-nos cap allà on volem anar", ha explicat la batlessa.

A més Catalina Riera, abans de desitjar unes bones festes a tothom, ha encoratjat els ciutadans i ciutadanes de Manacor a "establir llaços amb els qui estimam i mos estimen i amb tots els ciutadans i ciutadanes per tal de reforçar el sentiment de pertinença al nostre poble i de fer pinya per reforçar les nostres arrels". En aquest sentit, durant el pregó, ha sortit a lluir la relació que la Banda té amb la societat manacorina. "Manacor és un poble farcit d'associacions que amb la seva tasca fan el poble millor. La banda ha estat i està encantada de col·laborar amb aquestes entitats: hem fet concerts per a Aprop, Estel de Llevant, la Fundació Trobada, associacions de veïnats, el Patronat de Sant Antoni, les Serenates a l'Auba, l'Hospital de Manacor... en aquests moments estam preparant un altre concert a benefici d'Aproscom i seguirem col·laborant sempre que sigui possible", han destacat els pregoners.

A més de palar de la Banda Infantil i la Banda Jove els pregoners s'han referit a les persones que formen la banda. "Som gent molt diversa, com diversa ho és la mateixa societat manacorina; a part de manacorins i manacorines hi trobam gent de tota Mallorca i també de València, amb això volem dir que la banda està oberta a qualsevol persona que estimi la música, que sàpiga tocar un instrument i vulgui formar-ne part".

"No és gaire habitual que una banda de música faci un pregó de festes, a allò que estam acostumats els que en formam part és a fer música, no a fer discursos però davant la responsabilitat encomanada, farem el que podrem", han dit en l'inici del pregó els tres components de la banda que han estat els encarregats de pronunciar-lo. I és que tota la Banda de Música "entenem aquesta elecció com un reconeixement a la nostra tasca i estar al mateix lloc que altres pregoners com Guillem d'Efak, Tomeu Matamalas o Antoni Gomila, per citar-ne alguns, ens omple de goig", han reconegut durant el seu parlament.

A més de fer un breu repàs a les actuacions de la Banda durant l'any, els pregoners d'enguany han xerrat dels joves i de les festes de Manacor. "Qualsevol excusa és bona per fer gresca: que si un sopar, que si un passa carrers, o la volta pel poble acompanyant els dimonis, Moretons, Nanets o Indis... sempre estam a punt", han explicat. I és que "la majoria de membres de la banda tenim menys de 25 anys, quasi tots els que som aquí avui hem començat al Conservatori de Manacor i el fet d'entrar a la banda ens ha suposat una motivació: a la banda hi estam bàsicament per fer música però, a part d'això, la banda és el club social on hem conegut altra gent i on hem trobat amics", ha afegit la més jove dels pregoners.

En acabar l'acte la batlessa de Manacor va entregar un obsequi perquè la Banda de Música de Manacor el guardi com a record. Es tracta d'un plat elaborat en els tallers d'Aproscom. A més cada membre de la banda ha rebut una planta dins un test, que han elaborat els usuaris d'Estel de Llevant en el viver de l'entitat. I per tancar l'acte la batlessa, Catalina Riera, ha animat els assistents a "obrir les portes perquè totes les persones que ens visitin puguin conèixer i gaudir dels nostres comerços, restaurants, patrimoni cultural, fires i espectacles... però sobretot, perquè puguin gaudir d'allò més valuós: la nostra gent!".

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado