Seran 72 artistes a 8 punts d'exhibició. «Creim que es tracta d'una edició...
El divendres es posa en marxa la dotzena edició del festival Incart, mostra, que es podrà gaudir fins al 16 de juny suposa una passa més en la consolidació d'un esdeveniment que arrossega més de 3.000 persones durant un mes
Així doncs, la duració de tota la mostra és de, pràcticament, un mes, en què es podran contemplar una gran quantitat de disciplines artístiques com són pintura, escultura, instal·lació, fotografia, ceràmica.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/05/2018 - 08:43:00
Rodríguez. Des fet, Incart, començarà amb l’espectacle «Electrolovers» a càrrec de Jansky; un duo que combina la poesia de la catalana Laia Dolent i la música experimental i orgànica del mallorquí Jaume Reus.

El festival Incart arranca amb una edició multidisciplinària i amb una aposta decidida per la internacionalització. El pròxim divendres es posa en marxa la dotzena edició del festival Incart. Aquesta mostra, que es podrà gaudir fins al 16 de juny, suposa una passa més en la consolidació d'un esdeveniment que arrossega més de 3.000 persones durant un mes.

El Batle d'Inca, Virgilio Moreno i el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, juntament amb els membres d'Incart, els responsables dels espais expositius i diversos artistes, han presentat les novetats d'enguany. Seran 72 artistes a 8 punts d'exhibició. «Creim que es tracta d'una edició en la qual s'ha apostat per donar entrada a la música, la literatura, la poesia i la dansa, que suposaran un al·licient a tota la mostra plàstica que ha seleccionat la comissió professional», ha dit Rodríguez. Des fet, Incart, començarà amb l’espectacle «Electrolovers» a càrrec de Jansky; un duo que combina la poesia de la catalana Laia Dolent i la música experimental i orgànica del mallorquí Jaume Reus.

La internalització del festival i la interrelació entre espais i agents artístics es palesa a Incart. Queda consolidada la relació amb la WEP Fundation de Croninger (Holanda), que presentarà el seu projecte "Collect plastic not shells", que duran a terme a Mallorca durant aquest estiu a la vegada que es convidaran artistes d'aquesta edició a realitzar una exposició a la seva seu. Dins la mateixa línia, es presentarà l'exposició col·lectiva comissariada per l'artista Marcos Vidal "Castillos en el aire", de la Universitat Autònoma de Coahuila de Mèxic, que donarà a peu a realitzar una mostra d'artistes seleccionats de la present edició a l'espai d'aquell país. Destaca, també, el Projecte «Veus de Damasc» que és un espectacle d'art, dansa i música organitzat per Teatre Blau i que compta amb la participació d'artistes siris i espanyols.

Dins el panorama illenc, es continua la relació establerta a edicions passades amb el Casal de Cultura de Can Gelabert, Binissalem, on de nou es realitzaran tres exposicions individuals alhora de tres artistes seleccionats de la present mostra. A la vegada es presentarà, com a les tres edicions passades, el catàleg de la XII edició i es deixarà la porta oberta per a altres projectes. En segon lloc, s'amplia la xarxa dins l'illa amb un altre espai: Can Planes Espai d'Art i Cultura de sa Pobla, on en el mes d'octubre es fusionarà la seva mostra d'art "Art i copes" amb Incart. Per tal motiu, artistes que han participat a lncart, seran convidats a mostrar la seva obra en aquest altre punt.

Un punt que es recupera és el disseny. Sota el títol "Punt de disseny" vuit dissenyadors de diferents camps, com poden ser mobiliari o ceràmica, cediran les seves peces perquè s'intervingui la sala de lectura del Claustre de Sant Domingo. Finalment queda formalitzat l'esdeveniment com a festival d'art. Així doncs, la duració de tota la mostra és de, pràcticament, un mes, en què es podran contemplar una gran quantitat de disciplines artístiques com són pintura, escultura, instal·lació, fotografia, ceràmica, performance... Cal esmentar que, durant la present convocatòria, s'han rebut més de 90 projectes per a participar a Incart.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado