Puesta de largo sera en Manacor el 1 de Junio en el Convent des Dominics.
“Cinema per a tres” es el resultado de una música fresca, transparente, brillante, relajante, íntima y ardiente, 3 artistas de Manacor Rafel Aguiló, Andreu Riera y Joan Bibiloni que han hecho un disco excelente
Rafel Aguiló ha escrito para este disco una colección de obras donde se ve un buen gusto y un alto nivel de exigencia musical pianística, bien resueltas formalmente, inspiradas y llenas de emoción.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/03/2018 - 13:25:00
Se presentó en la intimidad el pasado sábado pero el primer concierto de puesta de largo sera en Manacor el 1 de Junio en el Convent des Dominics. A partir de este primer concierto comenzará a girar el directo.

Cinema per tres”...Espontaneidad melódica mediterránea muy intuitiva y sincera. El resultado es el de una música fresca, transparente, brillante, relajante y de un intimismo ardiente. Rafel Aguiló ha escrito para este disco una colección de obras inspiradas y llenas de emoción y belleza. Andreu Riera da un sentido espectacular a cada obra. Exultante, directamente al alma. Y Joan Bibiloni consigue que podamos celebrar esta FIESTA todos juntos.

Rafel Aguiló ha escrito para este disco una colección de obras donde se ve un buen gusto y un alto nivel de exigencia musical pianística, bien resueltas formalmente, inspiradas y llenas de emoción y belleza. Andreu Riera es un pianista -siempre seductor- que, con su implicación, da un sentido espectacular a cada obra. Celebra continuamente lo que tiene en las manos y lo conduce, exultante, directamente al alma. (Supongo que esta es y debe ser la verdadera misión del ARTE).

Y Joan Bibiloni, artista y productor de alta experiencia, con muy buen sonido y buen criterio, consigue que podamos celebrar esta FIESTA todos juntos. Tarea cumplida. Este disco es muy bienvenido. ¡Escuchadlo.

Y Joan Bibiloni, artista y productor de alta experiencia, con muy buen sonido y buen criterio, consigue que podamos celebrar esta FIESTA todos juntos. Tarea cumplida. Este disco es muy bienvenido. ¡Escuchadlo, vale la pena!. Antoni Parera Fons. Mùsic, compositor, pianista, productor i Premio Nacional de Música 2016. Se presentó en la intimidad el pasado sábado pero el primer concierto de puesta de largo sera en Manacor el 1 de Junio en el Convent des Dominics. A partir de este primer concierto comenzará a girar el directo. Mañana sábado graban los autores de este gran trabajo un especial, musical monográfico de Cinema per a tres, en casa de Andreu dentro de la programación de IB3 TV, Els Entusiastes.

Cinema per a tres mostra al pianista Andreu Riera, pletòric i inspirat, interpretant aquestes noves obres de Rafel Aguiló, per a piano sol, plenes de referències impressionistes amb pinzellades romàtiques i també dodecafòniques. Fins i tot amb harmonies del jazz. Aquest és el segon treball allà on Andreu interpreta obra de l'autor. Vora mar (2010), va ser el primer i fou finalista ala Premios de la música UFI, com millor edició de clàssic i als Premios de la música, de la Academia de la Música, per l'edició de les partitures. És una edició de les tres Taronges, dirigida i realitzada per Joan Bibiloni.

ANDREU RIERA, piano....

Va néixer a Manacor, Mallorca, el 25 d’Agost de 1965. Comença els estudis musicals a l’Escolania de Lluc, cantant amb els Blauets, sota la direcció del seu primer mestre de música, el pare Jaume Palou. Després, torna a Manacor, on inicia seriosament l’estudi del piano amb la professora Concepció Vadell. Obté el primer premi de fi de grau mitjà en els concurs del Conservatori Professional de Palma. Seguidament, es trasllada a Madrid on estudia piano al Real Conservatorio de Música amb la catedràtica Ángeles Rentería, i Música de Cambra amb el catedràtic Hermes Kriales. Allà obté els primers premis fi de carrera de piano i música de cambra. Treballa també uns mesos a la Manhattan School of Music de Nova York amb el professor Solomon Mikowsky.

Prossegueix els estudis a Viena, on estudia un any amb el professor Hans Graf a la Höchschule für Musik i després es trasllada a Londres, on finalitza els seus estudis amb la professora Edith Vogel a la Guildhall School of Music and Drama. Té les Titulacions Superiors de Professor de Piano i de Música de Cambra del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Així mateix, ha participat com a alumne en cursos especials amb professors com: Manuel Carra, Ramón Coll, Carmen Bravo, Monique Deschausses, Vlado Perlemuter, Mstislav Rostropovich, José Luis García Asensio, Dimitri Bashkirov i Kim Scholes.

El seu debut com a concertista fou a l’any 1983, amb 17 anys, interpretant el Concert per a Piano i Orquestra en Re major de J.S. BACH, juntament amb l’Orquestra de Cambra “Ciutat de Manacor”, sota la direcció de Gabriel Estarellas. El seu gran debut internacional foren 2 concerts importants a l’octubre del 1986: Un recital de piano al Spanish Institute de Nova York, interpretant obres de J. Turina i S. Prokoviev. I a Finlàndia, com a solista de piano de l’obra de M.de Falla (Noches en los jardines de España) amb la Kopio Symphony Orchestra, de la ciutat de Kuopio, amb un prestigiós director d’orquestra de la ciutat de Helsinki.

A l’any 1987, participà juntament amb altres joves músics espanyols destacats, així com també amb el director d’orquestra Antoni Ros-Marbà, i l’actriu i cantant Núria Feliu, en el programa de TVE “En Familia” conduït per Iñaki Gabilondo,, programa-homenatge al gran tenor universal Josep Carreras, que aleshores estava a un hospital de EEUU, tractant la seva malaltia, que el tingué retirat dels escenaris un llarg període.

Andreu Riera ha obtingut els següents premis: “Premi José Cubiles” Millor interpretació de la Fantasia Bètica de Manuel de Falla, Concurs Nacional Manuel de Falla, Cadis 1985; primer premi “Alonso Valls” Concurs Nacional, València 1985; primer premi “Infanta Cristina” Madrid 1986; premis “Luis Colemán” i “José Miguel Ruiz Morales”, Santiago de Compostel·la 1986; primer premi “Juventudes Musicales”, Albacete 1987; tercer premi i premi Bach, Concurs Internacional Manresa 1988;

primer premi “Caja Postal”, Concurs Nacional Madrid 1989; Premi Especial “Bärenreiter” Internacional Mozart, Salzburg 1991; tercer premi i premi “Rosa Sabater” Internacional, Jaén 1981; segon premi “Expo 92”, Sevilla 1991; primer premi i Premi Especial Música Espanyola Concurs Internacional Fundación Guerrero, Madrid 1991; i primer premi Concurs Internacional “Frederic Mompou”, Barcelona 1993, en el que estaven com a Presidents del Jurat Alicia de Larrocha i Xavier Montsalvatge..

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado