30 places, integrades en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.
Cala d’Or disposarà d’un centre de dia de 30 places abans que acabi el 2019. Les obres es finançaran al 50% entre l’Ajuntament de Santanyí i el Govern
A la construcció d’aquesta nova infraestructura s’hi destinarà un pressupost de 750.000 euros, que sufragaran les dues institucions a parts iguals: 350.000 l’Ajuntament de Santanyí, i 350.000 el Govern.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/02/2018 - 03:05:00
De cada vegada tenim més residents a Cala d’Or i disposar d’un equipament com aquest al nostre poble canviarà la vida de moltes famílies. Ara mateix, per tenir un servei d’aquestes característiques havíem d’anar fora.

Cala d’Or disposarà d’un centre de dia de 30 places abans que acabi el 2019. Les obres es finançaran al 50% entre l’Ajuntament de Santanyí i el Govern de les Illes Balears, i s’executaran a uns solars de titularitat municipal al nucli costaner. La població de Cala d’Or, principal nucli turístic de Santanyí, ja fa una sèrie d’anys que és el que més residents té al municipi, i de cada vegada demanda més serveis i infraestructures per atendre els seus ciutadans. És per això que l’Ajuntament de Santanyí i la Conselleria de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears signaran un conveni per a la construcció d’un nou centre de dia a Cala d’Or, amb capacitat per atendre a 30 usuaris.

L’Ajuntament és propietari de dos solars situats al carrer Molins de Cala d’Or, molt a prop del CEIP Santa Maria del Mar, amb una superfície de 450 i 600 metres quadrats, respectivament, i que segons el conveni que s’ha de signar, el consistori cedirà gratuïtament al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears. Aquest organisme depenent de Serveis Socials del Govern serà l’encarregat l’execució de les obres per construir el nou centre d’estades diürnes amb 30 places, integrades en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

A més estarà situat a una zona propera a l’escola on ara mateix s’hi està fent una important renovació a la zona verda i al parc. Per això és una gran satisfacció que el centre de dia sigui aviat una realitat”

A la construcció d’aquesta nova infraestructura s’hi destinarà un pressupost de 750.000 euros, que sufragaran les dues institucions a parts iguals: 350.000 l’Ajuntament de Santanyí, i 350.000 el Govern. Aquest pressupost inclou el finançament del projecte, les obres i el mobiliari perquè el centre estigui operatiu al més aviat possible. Les obres començaran enguany, i s’espera que estiguin enllestides dins el 2019. Es preveu la creació d’una comissió mixta formada per dos representants de cadascuna de les parts, per la coordinació i el seguiment de l’execució del projecte. A la sessió plenària que se celebrarà el proper dijous 15 de febrer a Santanyí, l’equip de govern hi durà el conveni de col·laboració per la cessió dels solars i l’execució de les obres, per la seva aprovació.

Tant la Regidora de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, com el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’han mostrat molt satisfets de que el centre de dia de Cala d’Or estigui més a prop. Tal i com ha explicat Pons: “un dels principals objectius d’aquest Ajuntament és poder oferir la millor atenció possible a tots els seus veïnats. La població del nucli de Cala d’Or està formada principalment per gent jove i treballadors del sector turístic, però amb el pas dels anys i es feia necessària una infraestructura com aquesta. Des de la Regidoria de Gent Gran estem molt satisfets d’haver signat aquest conveni amb Serveis Socials, i que aviat tinguem 30 places de centre de dia a Cala d’Or”.

La batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, també ha expressat la seva felicitat per tot el que suposarà tenir un centre dia al poble: “De cada vegada tenim més residents a Cala d’Or i disposar d’un equipament com aquest al nostre poble canviarà la vida de moltes famílies. Ara mateix, per tenir un servei d’aquestes característiques havíem d’anar fora del poble, amb les complicacions i perjudicis que això suposa. A més estarà situat a una zona propera a l’escola on ara mateix s’hi està fent una important renovació a la zona verda i al parc. Per això és una gran satisfacció que el centre de dia sigui aviat una realitat”

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado