Patronat i tots els que els segueixen a voltar pels carrers de Manacor fins la matinada.
Sant Antoni i els dimonis fan esclatar la festa a tot Manacor. Milers de persones surten al carrer per gaudir dels prop de 100 foguerons d’enguany
Tots junts es dirigeixen cap a l’església, on a les 19.30 h comencen les Completes i es canten els goigs. Just mitja hora més tard, a les 20 h, el dimoni gros encén el primer fogueró, que crema just davant la Rectoria.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/01/2018 - 11:10:00
100 foguerons durant la nit de Sant Antoni, uns foguerons que s’han anat muntant durant la jornada i que en molts llocs estan envoltats de torradores i esgrelles preparades per a torrar.

Sant Antoni i els dimonis fan esclatar la festa a tot Manacor. Milers de persones surten al carrer per gaudir dels prop de 100 foguerons d’enguany. Sant Antoni és un dels dies grans del municipi de Manacor, on la festa s’escampa per tots els carrers en forma de foc i de festa. El trull comença ben prest. Durant tot el dematí els que havien preparat un fogueró han pogut compondre la llenya i tota la decoració en els prop de 30 foguerons que enguany mostraran figures. I és que pels carrers de Manacor cremaran uns 100 foguerons durant la nit de Sant Antoni, uns foguerons que s’han anat muntant durant la jornada i que en molts llocs estan envoltats de torradores i esgrelles preparades per a torrar.

Més tard, devers les dues del capvespre una persiana de la ciutat de Manacor s'obria. Pel portal de cas baciner varen sortir les banyes del dimoni i l’eufòria es desfermà. Milers de persones van esclatar d'alegria perquè la colla de dimonis, sant Antoni i els sonadors sortien de cas Baciner. I és que la sortida dels dimonis marca l’inici d’una de les festes més esperades pels manacorins i manacorines. Després del primer ball una gentada va posar rumb a l'Ajuntament, per presenciar com els dimonis i sant Antoni entraven a la Sala. Com ja és tradició el dimoni ha rebut la vara de mans de la batlessa, Catalina Riera. Tot un símbol per aclarir que és el dimoni dros que governa el poble durant la festa de Sant Antoni.

Manacor i al so de la tonada característica de Sant Antoni. La volta dels dimonis del capvespre, com ja és tradició, acaba amb la visita a la residència de persones majors.

Després de la recepció oficial a l’Ajuntament els dimonis saludaren des del balcó municipal la gentada que esperava veure la dansa que a Manacor és sinònim de festa grossa. La música va tornar a sonar a peu de carrer i els dimonis reprengueren les seves danses i amb Sant Antoni ballaren davant l’Ajuntament. I els balls continuen a cada punt, pels carrers de la ciutat de Manacor i al so de la tonada característica de Sant Antoni. La volta dels dimonis del capvespre, com ja és tradició, acaba amb la visita a la residència de persones majors.

Una nova etapa de la festa comença a les 19 h amb la Colcada. La colla de dimonis, sant Antoni, els representants del Patronat de Sant Antoni i els representants municipals es troben davant l’Ajuntament per iniciar la Colcada just davant la banda de música i el poble de Manacor. Tots junts es dirigeixen cap a l’església, on a les 19.30 h comencen les Completes i es canten els goigs. Just mitja hora més tard, a les 20 h, el dimoni gros encén el primer fogueró, que crema just davant la Rectoria. I després d’aquest, el centenar llarg de foguerons han començat a cremar per celebrar Sant Antoni també prenen per fer front a la fredor de la nit.

Amb els primers calius comencen les torrades en els diferents foguerons. Els veïnats i veïnades surten a compartir aquest sopar de sobrassada, panxeta, botifarrons, llom i pa torrat que dona energia per seguir el ritme dels dimonis durant els seus balls nocturns. Uns balls que menen la colla, els sonadors, el carro del Patronat i tots els que els segueixen a voltar pels carrers de Manacor fins ben entrada la matinada.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado