GOB
Celebrem junts cada dia el Dia del Medi Ambient
avui celebram el Dia Mundial del Medi Ambient.
gobmallorca.com 05/06/2020 - 09:13:16
Celebrem junts cada dia el Dia del Medi Ambient
 
avui celebram el Dia Mundial del Medi Ambient. Un dia que va ser instituït per l’Organització de les Nacions Unides el 1972 per a conscienciar sobre la necessitat de preservar els nostres sistemes ecològics arreu del món.
 
Tanmateix, la crisi de la Covid-19 ha fet evident fins a quin punt aquest objectiu no es compleix, i com això té un impacte real damunt les nostres vides. La crisi, causada per un desequilibri en l’ecosistema que ha permès la transmissió d’un virus animal a les persones, ha destapat totes les vulnerabilitats d’un món que s’ha construït les darreres dècades sobre l’abús i l’explotació descontrolada dels recursos naturals i els equilibris ecològics.
 
Mallorca i les Illes Balears som especialment vulnerables en aquest escenari. La condició d’insularitat, i un model econòmic i social que ha duit el nostre medi ambient al límit, ens poden dur a una situació complicada a mesura que augmentin les conseqüències del canvi climàtic.

Per això no basta celebrar un Dia Mundial del Medi Ambient, sinó que cal fer-ho cada dia. Al GOB fa 47 anys que hi feim feina, fent campanyes que han salvat indrets tan emblemàtics com sa Dragonera, es Trenc o Mondragó, realitzant estudis científics sobre les aus, vetllant per la gestió de la biodiversitat o realitzant educació ambiental. El GOB cuida i treballa perquè cada dia sigui el Dia del Medi Ambient a Mallorca i a les Illes Balears, per impulsar canvis que posin el dret a la terra, al medi ambient i a la justícia ecològica i social al centre de les nostres vides.

Tenim davant un repte immens. I per això caldrà que siguem més forts. Ara, més que mai, és necessari un GOB capaç de liderar amb èxit una sortida de la crisi de la Covid-19 cap a un model de transició ecològica i social. Per això, et volem demanar que si encara no ets soci, t’hi facis, i si ho ets, ens ajudis a convèncer els teus amics i coneguts perquè ho siguin. Perquè és només la força dels socis la que mantén aquest projecte viu, i amb ella, amb tu, l’esperança viva de tenir una Mallorca millor per viure en un món millor per a tothom.
 
Reciente
Visto
Comentado