CCOO
El aspirants a les oposicions necessiten acabar amb la incertesa
Després de deixar sense efecte la data del 20 de juny per iniciar les oposicions docents.
ib.ccoo.es 07/04/2020 - 09:49:36

El aspirants a les oposicions necessiten acabar amb la incertesa

Després de deixar sense efecte la data del 20 de juny per iniciar les oposicions docents és necessari que la Conselleria convoqui la MSE de forma telemàtica per tal d’aclarir quan es duran a terme, així com negociar nous terminis i procediments.

Davant la situació d’estat d’alarma i la incertesa de la possibilitat de realitzar sense riscos sanitaris i en condicions òptimes les oposicions docents, la Conselleria ens ha proposat aplaçar les oposicions docents al 2021 sempre que es tengui la certesa que les places no es perdran; una mesura que varem demanar donada l’excepcional situació de crisis sanitària.

Així, el passat dissabte es va deixar sense efecte la base de la convocatòria que fa referència a l'inici de les proves a partir de dia 20 de juny. És un primer pas per començar a eliminar les incerteses però encara necessitem saber quan es realitzaran, quins terminis s’establiran per retornar les taxes d’inscripció i quan començarem a negociar l’oferta de places dels anys vinents, per tal de no reduir l’oferta ni perdre cap plaça de les acordades.

Des de la FE-CCOO hem expressat des del primer moment que la nostra prioritat és resoldre la urgència sanitària i preservar la salut d’aspirants i membres dels tribunals; per això recolzem aquest aplaçament en les oposicions per la consolidació de l’ocupació docent que venien donant-se aquests darrers anys, per tal de recuperar les retallades sofertes durant l’anterior crisis, una oferta d’ocupació pública fruit d’uns acords que afavoreixen la recuperació de les plantilles, la reducció de la temporalitat i l’estabilitat dels docents interins.

A nivell estatal hem demanat un acord entre les diferents administracions educatives per assegurar una coordinació entre comunitats autònomes, evitant fragmentar les convocatòries.

Per altra banda considerem que és imprescindibles que es compleixi amb la reducció de taxa d’interins prevista a finals de legislatura. Això vol dir que no es pot perdre cap plaça i que hem de començar a negociar les places dels propers anys amb una calendarització de l’oferta que faciliti l’organització dels aspirants, demanda que fa temps plantejem des de CCOO.

Entenem que la decisió s’ha de prendre amb la certesa dels informes jurídics que permetin assegurar que no es perdran les places, però també és necessari que es faci el més ràpidament possible per tal que els aspirants es puguin organitzar el millor possible en la seva preparació per les proves selectives.

Per tot això, demanem a la Conselleria que convoqui a la MSE abans de començar les vacances escolars per tal de resoldre tots aquests dubtes que tenen els i les docents de les Illes, que engrosen més el llistat d’incerteses en l’àmbit educatiu.

 

Reciente
Visto
Comentado