Santanyí
Santanyí demana a Costes autorització per arreglar el pas de Cala Mondragó a s’Amarador
L’equip de govern de l’Ajuntament vol que la zona de costa del municipi estigui llesta per començar la temporada turística.
ajsantanyi.net 19/02/2020 - 08:48:28

Santanyí demana a Costes autorització per arreglar el pas de Cala Mondragó a s’Amarador

L’equip de govern de l’Ajuntament vol que la zona de costa del municipi estigui llesta per començar la temporada turística i tem que les reparacions no es facin a temps

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha signat un document dirigit a la Demarcació de Costes de les Illes Balears perquè les reparacions per les destrosses provocades pel temporal Glòria es facin al més aviat possible. En concret, es demana que es posi fil a l’agulla amb la passarel·la que connecta la platja de sa Font de n’Alis de Cala Mondragó amb la platja de s’Amarador, i en cas que Costes no se’n pugui fer càrrec, que autoritzi a l’Ajuntament de Santanyí a fer la feina.

Segons ha explicat Maria Pons, “es tracta d’una infraestructura amb més de cinquanta anys d’antiguitat, i és l'única connexió entre les dues cales, i per tant constitueix un vial de vital importància. No només per l’ús dels turistes durant la temporada alta, sinó que durant tot l’any l’utilitzen tant els veïnats i residents de la zona com els usuaris i visitants del Parc Natural de Mondrargó. Es tracta d’una qüestió de seguretat que no pot esperar; tal com està ara la passarel·la és un perill, i no podem esperar gaire per fer la feina. És per això que li demanam a Costes que faci la reparació o que autoritzi l’Ajuntament a fer-ho”.

Al mateix text dirigit a la Demarcació de Costes, el consistori també li recorda que hi ha altres punts del municipi que necessiten ser reparats; com són l’esplanada de les barraques de Cala Santanyí i una paret situada al Caló dels Homes Morts de Portopetro. Des de la regidoria de Serveis Generals s’ha adjuntat la documentació amb fotografies d’aquests punts on és necessari intervenir. Cal recordar que la competència per actuar en aquestes zones recau sobre Costes, i que l’Ajuntament de Santanyí no hi pot intervenir sense l’autorització pertinent.

La batlessa ha insistit en el fet que “és necessari prendre una decisió ràpida sobre aquestes infraestructures. No podem esperar perquè seran treballs que requeriran molts de dies de feina, ja que no es pot arribar amb màquines, i si ho deixam com està, en arribar la temporada alta, la gent, botarà parets, passarà per dins finques privades i hi podria haver caigudes i accidents”.

Per altra banda, des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears s’ha autoritzat a SEMDESA, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, a realitzar, de manera excepcional, determinades actuacions a les platges de ses Fonts de n’Alis, s’Amaradors i del Caló des Burgit, totes incloses dins el Parc Natural de Mondragó. Des de l’empresa es va demanar per netejar aquestes platges perquè després del temporal Glòria havien quedat plenes de restes, i es va proposar fer-ho de manera mecànica i manual, intentant minimitzar al màxim possible l’impacte ambiental.

Així, l’autorització contempla la retirada de la torre de vigilància caiguda a ses Fonts de n’Alis, la retirada dels pals de les banderes també de ses Fonts de n’Alis i s’Amarador, la retirada de les pedres de les platges, i la neteja manual de les restes com plàstics i fustes. Aquestes feines s’hauran de fer seguint unes condicions imposades per Medi Ambient, com és la utilització de mitjans mecànics per retirar la torre sense passar per la zona de platja ni la zona humida; la retirada del fonaments de formigó de les banderes de forma manual; no modificar el perfil natural de les platges; i retirar les pedres de les platges manualment i amb carretons. En cap cas, s’autoritza la retirada de Posidònia oceànica ni la neteja de les platges amb mitjans mecànics.

 

Reciente
Visto
Comentado