Santanyí
Cala d’Or es torna a queda sense metge els horabaixes
La mobilització dels veïnats i l’Ajuntament de Santanyí va aconseguir que abans de l’estiu, la Conselleria de Salut ampliés el servei d’atenció mèdica de Cala d’Or.
ajsantanyi.net 19/10/2018 - 16:46:41

Cala d’Or es torna a queda sense metge els horabaixes

L’Ajuntament de Santanyí fa anys que reclama atenció mèdica les 24 hores al nucli, i el Govern havia ampliat el servei fins les 20.00 i els caps de setmana durant la temporada alta, però l’ha tancat abans del que s’havia acordat i sense avisar

La mobilització dels veïnats i l’Ajuntament de Santanyí va aconseguir que abans de l’estiu, la Conselleria de Salut ampliés el servei d’atenció mèdica de Cala d’Or. Es van recollir 3.000 firmes reclamant que la Unitat Bàsica de Salut estès oberta les 24 hores, els 365 dies de l’any i que hi hagués una ambulància medicalitzada, al manco durant la temporada turística.

Tot i això, l’IB-Salut només es va comprometre a ampliar el servei als horabaixes fins les 20.00, i els caps de setmana traslladant un dels metges que atenia al Centre de Salut de Santanyí fins a Cala d’Or.

La sorpresa pels veïnats de Cala d’Or s’ha produït quan fa uns dies va aparèixer cartell a l’entrada de la UBS de Cala d’Or que informava que no hi hauria cap metge els horabaixes fins que tanqui el servei definitivament el 31 d’octubre. El mateix cartell recomana que en cas d’emergència, els usuaris es dirigeixin a Santanyí o que cridin al 061. Aquest anunci es desdiu del que s’havia compromès la Consellera de Salut, Patricia Gómez, el mes de març en una reunió amb el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, la Batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena. i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, a qui tampoc s’ha notificat cap dels canvis.

Els tres membres de l’equip de govern municipal s’han mostrat indignats amb la manca de compromís de la Conselleria de Salut, i han assegurat que les reivindicacions per una cobertura sanitària completa continuaran. El batle així ho explicat: “Cala d’Or té gairebé 5.000 empadronats, que necessiten disposar d’atenció sanitària continuada, i a l’estiu la població es multiplica exponencialment. Al municipi, als mesos de temporada alta, podem fregar les 30.000 persones entre places hoteleres, lloguers turístics, segones residències i població flotant, i considerem indiscutible l’atenció mèdica i l’ambulància permanents a Cala d’Or. És veritat que aquest estiu hem tingut metge unes hores més, però ara tornem enrere, però sense les condicions que l’IB-Salut havia anunciat”.

 

Reciente
Visto
Comentado