Consell de Mallorca
La Voltadora de Sineu aposta per la seguretat amb la construcció d'un túnel que millorarà l’accés al seu interior
La històrica Voltadora Francesc Alomar fa una passa més per millorar la seguretat de les seves instal·lacions.
conselldemallorca.net 21/07/2018 - 20:10:11

La Voltadora de Sineu aposta per la seguretat amb la construcció d'un túnel que millorarà l’accés al seu interior

La històrica Voltadora Francesc Alomar fa una passa més per millorar la seguretat de les seves instal·lacions. L’Ajuntament de Sineu iniciarà el mes de setembre les obres d’un túnel d’accés soterrani que facilitarà l’accés des de l’exterior de la voltadora tant a ciclistes com a altres usuaris de les instal·lacions i que permetrà millorar la seguretat tant d’entrenaments com de competicions. Un projecte que compta amb el finançament del Consell de Mallorca a través del Pla d’inversions en infraestructures esportives del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports.

És la seu d’una de les principals competicions esportives de l’estiu a Mallorca, el trofeu de ciclisme en pista “Vila de Sineu”, que enguany celebra la seva dinovena edició. I és una de les infraestructures de referència del ciclisme a casa nostra. La Voltadora Francesc Alomar està a punt de posar en marxa un projecte llargament esperat i que millorarà la seguretat amb la qual es disputen tant entrenaments com competicions.


La setmana que ve està previst que l’Ajuntament de Sineu conclogui el procés de licitació del projecte de construcció d’un túnel d’accés subterrani que ha de permetre fer ús de les instal·lacions esportives de l’interior de la Voltadora mentre l’usen els ciclistes. La millora de l’accés des de l’exterior de la voltadora a l’interior de la corda també implica mantenir un tancament mitjançant barrera perquè hi puguin accedir els serveis sanitaris d’urgència així com altres tipus de vehicles per realitzar tasques de manteniment.


Aquest túnel, segons el projecte, haurà de tenir l’amplada necessària per poder realitzar una evacuació correcte i haurà d’estar degudament il·luminat i provist d’unes bombes de buidatge en el cas que hi pugui entrar aigua procedent de pluges.


L’Ajuntament de Sineu ha presentat el projecte a la convocatòria de subvencions que ha posat en marxa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell per a la millora d’instal·lacions esportives municipals a Mallorca. L’aportació del Consell és de 60.918,95 euros, quantia que cobreix la totalitat del pressupost de l'obra. 


Per al vicepresident Francesc Miralles amb aquestes inversions "donam resposta a una demanda del col·lectiu ciclista i del municipi de Sineu llargament esperada. I aconseguim que es pugui practicar esport amb garanties en unes infraestructures de qualitat i segures". 


Una millora global de les instal·lacions esportives 


Aquesta, però, no és l’única actuació de millora en instal·lacions esportives que s’han fet a Sineu dins aquest Pla d’inversions del Consell de Mallorca. El municipi també ha rebut suport de la institució per renovar material esportiu, millorar eficiència energètica, fer canvi d’usos d’una pista de futbol sala per un skate park, renovar tancaments i fer més accessible el camp de futbol, així com per emprendre dos importants projectes més que tenen a veure amb la millora del paviment de les tres pistes de tennis així com la renovació del paviment de la pista poliesportiva de la plaça Es Fossar -aquesta darrera és la instal·lació esportiva més utilitzada pel poble tant per a esportistes com per aquells que en fan un ús lúdic-. La totalitat d’aquests projectes s’han beneficiat d’una subvenció de 221.961 euros procedents d’aquest Pla d’inversions del Consell de Mallorca.


La convocatòria de subvencions per al foment de l’esport mitjançant ajudes al manteniment i a la millora d’instal·lacions públiques de Mallorca disposa de 11,8 milions d’euros i permet donar suport econòmic a actuacions dutes a terme pels ajuntaments durant els anys 2016, 2017 i 2018.


A la visita celebrada avui a la voltadora de Sineu han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el balte de Sineu, Miquel Gelabert; la directora insular d'Esports, Margalida Portells; el regidor d'Esports de Sineu, Carles Ramis i el president de l'Agrupació ciclista de Sineu, Joan Riutort.

 

Reciente
Visto
Comentado