Santanyí
Protecció Civil de Santanyí rep el Premi Ramon Llull
Les agrupacions de Protecció Civil de les Illes Balears van ser guardonades per la seva feina desinteressada durant tot l’any per la salvaguarda dels ciutadans.
ajsantanyi.net 13/03/2018 - 21:00:51

Protecció Civil de Santanyí rep el Premi Ramon Llull

Les agrupacions de Protecció Civil de les Illes Balears van ser guardonades per la seva feina desinteressada durant tot l’any per la salvaguarda dels ciutadans

Durant la celebració del Dia de les Illes Balears, Protecció Civil de Santanyí, juntament amb la resta d’agrupacions de les illes van ser guardonades amb el Premi Ramon Llull. Aquest premi atorgat pel Govern de les Illes Balears és un guardó que té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, de l’ensenyament i lingüístic.

En el cas de les agrupacions de Protecció de Civil, es reconeix la dedicació de les agrupacions als seus pobles i a la seva comunitat, així com la capacitat d’estar al costat de les persones i col·lectius que necessiten ajuda. També es destaca la important contribució per afrontar situacions complexes d’emergències que fan que els voluntaris, de forma totalment desinteressada, en tot tipus de situacions.

Les agrupacions municipals de voluntaris de protecció civil varen sorgir els primers anys dels 2.000; primer a Lloseta i poc a poc es van anar escampant per la resta de pobles i illes de Balears.

A dia d’avui hi ha 45 agrupacions a gairebé tots els municipis de la nostra comunitat, i han col·laborat en incomptables situacions, fins i tot a altres punts d’Espanya, on destaquen les actuacions l’any 2002 a Galícia en motiu del vessament de cru del vaixell Prestige.

Els membres de Protecció Civil de Santanyí, Joan Gaspar Aguiló i Martí Bonet, varen ser els encarregats de recollir el guardó, i en parlen amb molta satisfacció: “Que ens reconeguin aquesta feina que fem desinteressadament, és només un esperó per continuar. Sempre hi ha motius per estar en moviment i aprendre, i seguirem formant-nos per poder respondre de la millor manera possible en cas d’emergència”.

 

Reciente
Visto
Comentado